Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wat: Een digitale ontmoeting voor de lokale uitvoerders in Drenthe
Wanneer: 26 mei 2021
Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur
Waar: Online ZOOM
Wie: uitvoerende professionals van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), Aan de Slag met Preventie in de Drentse gemeenten en de lokale Drenthe gezond professionals

Omschrijving

Uitvoerders lopen veel al tegen dezelfde uitdagingen aan, vooral in deze tijd van Covid-19. Met deze bijeenkomst willen we de lokale netwerken versterken, zodat er beter gebruik kan worden gemaakt van elkaars activiteiten, kennis en expertise.

9.45 – 10.00 uur Inloop
10.00 – 10.15 uur Welkom
10.15 – 10.45 uur Hoe ziet het netwerk er in jouw gemeente uit en waarin kan je samen werken? Ga in gesprek met andere professionals die actief zijn in jouw gemeente.
10.45 – 10.50 uur Korte terugkoppeling in gemeenschappelijke ruimte
10.55 – 11.40 uur Keuze workshop: meer informatie volgt

  1. Effecten van Corona: Welke impact heeft Corona en wat betekent dit voor de praktijk? Hoe ga je als uitvoerende professional hiermee om en waar zien we uitdagingen en kansen? Gespreksleider: Margriet de Boer en Jenine Bijker, GGD Drenthe.
  2. Participatie van inwoners: Hoe geef je de samenwerking met inwoners vorm? Welke invloed hebben inwoners en welke ruimte hebben ze? Dat bespreken we in deze workshop, incl. een ronde “Durf te delen of te vragen”. Gesprekleiders: Esther Rodenburg, CMO STAMM, en Margriet Tapper, Sedna Emmen.
  3. Integraal werken: Integraal werken met als voorbeeld de netwerkaanpak Overgewicht. Hoe kun je met elkaar zorgen dat iemand die zorg en/of ondersteuning krijgt die hij/zij nodig heeft. Gespreksleider: Claudia Bolleurs, Erasmus MC, PON, programmamanager netwerkaanpak overgewicht en obesitas volwassenen.

11.40 – 11.50 uur Afsluiting ochtend gedeelte in de gemeenschappelijke ruimte
11.50 – 12.00 uur Pauze

Aansluitend 12.00 – 14.00 uur Erik Scherder (optioneel – klik hier voor meer informatie)

De online inschrijving is gesloten, mocht je toch nog graag deel willen nemen stuur dan een mail naar Dorien van de Kant: dvandekant@sportdrenthe.nl.

Deel dit verhaal, kies je platform!