Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Dakajam staat voor DagKampen JeugdActie Meppel. Het is een jaarlijks terugkerend kamp en wordt elk jaar in de laatste twee weken van de zomervakantie gehouden. Het kamp is vroeger opgezet voor kinderen waarvan de ouders niet genoeg geld hadden om op vakantie te kunnen gaan. Door met Dakajam mee te gaan hadden de kinderen toch een leuk uitje in de vakantie en konden ze zich even lekker uitleven in het bos. Inmiddels is Dakajam uitgegroeid tot een activiteit waar alle kinderen van de Meppeler basisscholen aan mee kunnen doen.

Het Dakajam kamp vind plaats op het militaire oefenterrein achter de kazerne in Havelte. Hier bevindt zich bijna 3 weken per jaar het basiskamp van Dakajam. Dit kamp bestaat uit verschillende tenten voor bijvoorbeeld materialen, de keuken en slaapgelegenheden. Onder twee hele grote zeilen staan tafels en stoelen voor bijvoorbeeld de koffiehoek en de EHBO post. Dit is het vaste punt waar vrijwilligers en kinderen terecht kunnen tijdens het kamp.

De kampeerweek is altijd de laatste week van de zomervakantie voor de basisscholen. De week is bestemd voor jeugd van 12 tot 17 jaar. Zoals de naam al zegt blijft de jeugd deze week de hele week in het bos slapen. Op maandag ochtend vertrekken de deelnemers op de fiets vanaf wijkcentrum De Poele in Meppel richting Havelterberg. Hier bevindt zich het kamp waar de groep de hele week zit.

Er is een beperkt aantal plekken (in verband met corona minder dan andere jaren), kijk op https://www.dakajammeppel.nl/dakajam-2020/opgave-kampeerweek

Deel dit verhaal, kies je platform!