Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Ben jij een echte denksport-fanaat? Dan is deze Denksportweek jouw week! Er vinden verschillende dam- en schaaktoernooien plaats.

Dammen

“Dammen is goed voor je geheugen en concentratie. En bovendien hartstikke leuk om te doen én een makkelijke manier om mensen te ontmoeten!”, geeft Wim Koopman aan. Hij is o.a. toernooidirecteur van het WK Dammen. Daarom is men in Drenthe druk bezig om het dammen weer meer op de kaart te zetten. Zowel bij oudere mensen, als jongeren.

In de Denksportweek Drenthe vinden verschillende spannende toernooien plaats:
• 20 oktober: WK Dammen Rapid in de Drenthehal in Beilen
De hele wereldtop zal hier aanwezig zijn! Ook de huidig wereldkampioen Roel Boomstra en viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman.
• 21 – 25 oktober: Open herfstdamtoernooi Damclub Hijken
Iedereen mag aan dit toernooi meedoen, je kunt je nog inschrijven!
• 26 oktober: NK Dammen Rapid in de Drenthehal in Beilen
Alle grote spelers van Nederland zijn aanwezig!
• 26 oktober: Nationale Jeugddamdag in Wijkcentrum Het Knooppunt in Hoogeveen
Alle talentvolle jeugdspelers uit heel Nederland zijn welkom!

Bij alle toernooien kun je aanwezig zijn om te kijken, of online meekijken.
Voor meer info over deze en andere dam activiteiten kijk je op www.kndb.nl/damkalender-agenda
Voor het Open herfstdamtoernooi Hijken kun je je nog inschrijven via www.hijkendtc.nl en voor de Nationale Jeugddamdag in Hoogeveen via www.jeugddammen.com

Schaken

Schaken moeilijk? “Zeker niet, iedereen kan het leren!”, zegt Bert van der Haar, voorzitter VNO-NCW Noord. In de Denksportweek vindt voor de 23ste keer het Hoogeveen Chess Schaaktoernooi plaats. Het toernooi bestaat uit de Hoogeveen Matches, het Hoogeveen Open en twee toernooien voor amateurs. Allemaal vinden ze plaats in gemeentehuis van Hoogeveen, een unieke plek!

De officiële opening van het Hoogeveen Chess vindt plaats op zaterdag 20 oktober om 16.00 uur in De Tamboer in Hoogeveen. De hele week wordt er geschaakt in het gemeentehuis.

Op zaterdag is er een speciale dag voor de jeugd: om 9.30 uur kan er simultaan geschaakt worden tegen Nick Schilder in de McDonald’s, om 12.30 uur start het Grand Prix jeugdtoernooi van de NOSBO in De Tamboer.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan het Hoogeveen Open, het amateurtoernooi of de jeugdactiviteiten? Inschrijven kan nog… Komen kijken kan altijd! Ook zijn de wedstrijden live te volgen via de website: www.hoogeveenchess.nl

Deel dit verhaal, kies je platform!