Laden Evenementen

Afgelast – door meer dan 30 aanmeldingen kunnen we het nu, in tijden van Corona, niet door laten gaan. Gezien de belangstelling hopen wij in de tweede helft van dit jaar alsnog de bijeenkomst te kunnen organiseren. Mocht dat ook niet lukken, dan gaan we in elk geval een webinar organiseren. Uiteraard houden we jullie op de hoogte en hopen we dat jullie enthousiast blijven om alsnog deel te nemen.

Motiveer je cliënt naar een gezonde leefstijl

Een inspiratieavond voor ambulant begeleiders

Ben jij op zoek naar praktische handvatten hoe jij je cliënten kan motiveren tot een gezonde leefstijl? En wil jij leren hoe jij het gedachtegoed van positief motiveren daarbij kan toepassen? Neem dan deel aan de inspiratieavond voor ambulant begeleiders. Na een plenaire inleiding door Mariëlle Tromp over positief motiveren kun je kiezen uit workshops over middelengebruik, goedkoop én gezond eten, bewegen, eenzaamheid en positieve gezondheid. Gedurende de avond zijn er verschillende momenten om je collega’s uit het werkveld te ontmoeten.

Doelgroep: Ambulant begeleiders van volwassen cliënten 21 t/m 70 jaar.

Programma:
18.00 – 18.30 uur: Inloop met soep en brood
18.30 – 18.45 uur: Welkom
18.45 – 19.30 uur: Plenaire spreker, Mariëlle Tromp
Positief motiveren naar gedragsverandering
19.30 – 19.45 uur: Pauze
19.45 – 20.30 uur: Workshopronde 1
20.30 – 21.15 uur: Workshopronde 2
21.15 – 21.30 uur: Afsluitende borrel

Aanmelden kan tot 27 mei 2020 via het tabblad inschrijven op deze pagina.

Vooralsnog gaan we er vanuit dat de bijeenkomst door kan gaan , maar uiteraard zijn we daarbij afhankelijk van de maatregelen die i.v.m. de coronacrisis genomen worden. Degenen die zich hebben opgegeven worden uiterlijk 26 mei door ons geïnformeerd of de bijeenkomst doorgaat of niet.

Inhoud van de opening en workshops

Jij ziet graag dat een cliënt zijn gedrag verandert. Maar hoe motiveer je hem en hoe pak je dat goed aan? En hoe krijg jij jouw collega’s mee bij veranderingen op de werkvloer? Tijdens deze lezing over Positief Motiveren krijg je concrete handvatten en praktische tips die jij meteen in je dagelijkse werk kunt inzetten. Zo wordt motiveren weer leuk!
Door: Marielle Tromp – Trainer en coach, Vitale Zorgverlener

Workshops:
Positieve gezondheid – Eigen regie. Echt?!
Wat betekent ‘werken vanuit positieve gezondheid’ in de praktijk? Wat levert dit jouw cliënten op? En hoe kan jij jouw cliënten ondersteunen, zodat zij een meer betekenisvol leven kunnen leiden? Tijdens deze workshop wordt het gedachtengoed van positieve gezondheid besproken en ga je zelf ervaren hoe het is om daarmee aan de slag te gaan.
Door: Rolinde Alingh, Coördinator Drents Netwerk Positieve Gezondheid (DNPG) & Onderzoeker/projectcoördinator bij Zorgbelang Drenthe

Voeding en gezondheid
Voor SWO de Wolden Hoogeveen verzorg ik het traject Bewegen & Leefstijl al 7 jaar. Ik begeleid mensen met een bijstandsuitkering naar een gezondere leefstijl. Omdat ze een klein budget hebben laat ik ze d.m.v. 2 workshops zien dat gezonde voeding niet duur(der) hoeft te zijn. Ik vertel ze wat gezonde voeding is, laat ze zien hoe de supermarkt eruit ziet en leer ze etiketten lezen. In deze workshop geef ik jullie tips en tricks om jullie cliënten te helpen naar een gezondere leefstijl.
Door: Natasja de Weerd – Gewichtsconsulent, Care for Weight

Eenzaamheid
De cijfers omtrent het aantal eenzame mensen in ons land liegen er niet om. Niet voor niks is er landelijk veel aandacht voor dit thema. Eenzaamheid moet echter geen ziekte worden die we willen bestrijden. Een niet-eenzaam persoon die een eenzaam persoon gaat helpen, levert vooral een stempel op. Eenzame personen meer andere mensen laten ontmoeten kan zelfs averechts werken, maar wat werkt dan wel? Deze workshop is gebaseerd op onderzoek, straatinterviews en diepte-interviews.
Door: Janien Leeuwerke – Coach, Schaamteloos Imperfect

Gezonde keuze / makkelijke keuze
De kennis over een gezonde leefstijl en de motivatie is er, maar nu? Mensen zetten snel te grote stappen in het veranderen van hun eet-/beweegpatroon. Grote veranderingen zijn moeilijker om vol te houden waardoor ook de motivatie om door te gaan zal dalen. Bij deze workshop krijg je tips en tricks aangereikt om jouw cliënten in kleine stapjes hun eet-/beweeg gewoonten te laten veranderen. Het wordt een interactieve workshop, waar we ook veel van elkaar zullen leren.
Door: Desiree Prins – Buurtsportcoach, Meppel Actief

LVB en middelengebruik
Zijn drugs extra aantrekkelijk voor de lvb-er? Welke drugs kom je tegen bij ambulante begeleiding en wat zijn de voordelen van het gebruik? Klopt het dat de lvb-er gemakkelijk doorschiet naar een verslaving en dat hij/zij er ook weer redelijk snel vanaf kan komen? Een workshop met veel “nieuwe” informatie en ruimte voor vragen en discussie.
Door: Rob Otten – Preventiemedewerker, VNN

Beste ambulant begeleiders,

Allereerst bedankt voor jullie deelname en belangstelling voor de inspiratieavond. Helaas is het op 11 juni nog niet mogelijk om een bijeenkomst met meer dan 30 personen te organiseren, daarom zijn wij genoodzaakt de bijeenkomst voorlopig te annuleren.

Gezien de belangstelling hopen wij in de tweede helft van dit jaar alsnog de bijeenkomst te kunnen organiseren. Mocht dat ook niet lukken, dan gaan we in elk geval een webinar organiseren. Uiteraard houden we jullie op de hoogte en hopen we dat jullie enthousiast blijven om alsnog deel te nemen.

Met vriendelijk groet,
Désirée Prins (Meppel Actief)
Rolinde Alingh (Zorgbelang Drenthe)
Inge Dijkstra (GGD Drenthe)
en Dorien van de Kant (Drenthe gezond)