Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie

Deze inspiratiesessie geeft inzicht wat extra stimulans kan betekenen op de werkvloer of in het dagelijks leven.

Het programma ‘Drenthe doet mee’ heeft aandacht voor inwoners die graag willen participeren, maar bij wie dat niet helemaal vanzelf gaat. Meedoen in de maatschappij is essentieel voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar deze participatie kan beperkt worden door bijvoorbeeld een gebrek aan leesvaardigheid, financiële situatie of een handicap.

Maarten van der Weijden te gast

Bij de tweede bijeenkomst van ‘Waar een wil is…’ is Maarten van der Weijden te gast om over zijn bewogen leven te praten: genezen van kanker om vervolgens Olympisch kampioen te worden en de heroïsche Elfstedenzwemtocht te volbrengen. Waar Maartens eerste poging om de tocht van 195 kilometer te zwemmen strandde, lukte dit afgelopen juli wel: “Als het de eerste keer niet lukt, probeer je het toch gewoon nog een keer”. Deze quote van Maarten is dan ook het motto van deze inspiratiesessie.

UCI Wereldkampioenschappen Para-Cycling

Deze tweede editie van de inspiratiesessie ‘Waar een wil is…’ wordt georganiseerd tijdens de UCI Wereldkampioenschappen Para-Cycling, van 11 t/m 15 september is Emmen gastheer van deze wereldkampioenschappen. Wij nodigen u dan ook van harte uit om na het officiële middagprogramma ook aanwezig te zijn bij de officiële opening van de WK Para-Cycling. Om 19:00 uur klinkt het officiële startschot voor het spectaculaire onderdeel teamrelay (estafette voor landenteams op de handbike). (Aanmelding niet nodig)

Programma

13.30 uur Inloop

Er zijn tal van andere bijeenkomsten deze dag. Om 13.30 uur verzamelen we in de grote zaal van het Bruggebouw.

13.45 uur: Opening door Hans Kuipers gedeputeerde provincie Drenthe

Provincie Drenthe vindt het belangrijk dat iedereen in Drenthe kan meedoen en maakt Drenthe doet mee en deze bijeenkomst mogelijk.

14.00 uur: Inspiratie door Maarten van der Weijden

Zijn verhaal gaat over het leven, over doelen, over doorzetten en waarom hij zijn keuzes heeft gemaakt. Iedereen heeft een deel van dit verhaal zelf meegemaakt.

15.00 uur: Overgang naar workshops

Er volgt meer inspiratie. Van de krachtpatser die het lukt, naar de mensen die onderweg zijn. Er volgen 5 workshops, waarvan jullie er twee kunnen volgen.

15.15- 16.15 uur en 16.15- 17.15 uur: Workshops

17.30 uur: Terugkoppeling en afsluiting deel 1

Vervolgd met een hapje/drankje.

Avondprogramma

Na het officiële middagprogramma nodigen wij u ook van harte uit om vanaf 18:45 uur aanwezig te zijn bij de opening van de Wereldkampioenschappen Para-Cycling waarvan gemeente Emmen gastheer is. De UCI Wereldkampioenschappen Para-Cycling vinden plaats van 11 t/m 15 september.
Voor het avondprogramma hoeft u zich niet op te geven.

Tussen 18.00 en 18.45 uur is er geen programma, maar kunt u op het Beleefplein (Raadhuisplein) ongetwijfeld iets te eten vinden.

18.45 uur: Openingsceremonie Wereldkampioenschappen Para-Cycling 2019

Korte speeches, spectaculaire handelingen. 15 minuten ‘aftellen’ naar het startschot en daarmee de opening.

19.00 uur: Teamrelay

1e onderdeel van het WK voor ploegen van 3 atleten, die hun wedstrijd in estafettevorm afleggen. Wordt dit de eerste medaille voor Team NL?

19.45 uur: Prijsuitreiking

Vlak na de wedstrijd vindt de eerste uitreiking van de Regenboogtrui plaats. Dit is het einde van het programma van dag één.

[caldera_form id=”CF5d6664d2247ae”]

Deel dit verhaal, kies je platform!