Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Waarom deze workshop

Vitaal JOGG-netwerk: Het op lokaal niveau integraal samenwerken en het bouwen van een vitaal netwerk rondom de JOGG-aanpak is voor de lokale implementatie van de JOGG-aanpak van groot belang. Daarom biedt Jongeren Op Gezond Gewicht de workshop ‘Omgaan met weerstand binnen het JOGG-netwerk’. Uit de praktijk blijkt dat samenwerken en het bouwen van vitale netwerken best lastig is. Uit welke professionals moet het lokale netwerk ontstaan? Hoe raken de juiste mensen / organisaties duurzaam betrokken? Welke rollen hebben de verschillende partijen? Welke belangen hebben de partijen en hoe krijgen we de neuzen van alle partijen dezelfde kant op? En tenslotte, hoe ga je om met mensen / organisaties in je netwerk die eigenlijk geen tijd willen maken voor de JOGG-aanpak?

Inhoud workshop

In deze workshop wordt stilgestaan bij de dynamiek van individuen die deel uitmaken van een netwerk. Er wordt ingegaan op:
 Hoe individuen en organisaties in een netwerk zitten;
 Hoe de rol/houding van individuen / organisaties in het netwerk soms verandert om ogenschijnlijk onverklaarbare reden;
 Hoe je betrokkenheid van individuen/ organisaties vergroot door te sturen op energie en verbinding;
 Hoe om te gaan met weerstand bij individuen / partijen die de energie in het netwerk kunnen wegnemen;
 Het spanningsveld waar JOGG-regisseurs / beleidsmedewerkers soms mee worstelen.
 Deze workshop concentreert zich op groepsdynamieken en niet zozeer op gesprekstechnieken.

Voor wie?
De workshop is met name bedoeld voor JOGG-regisseurs van regio Noord-Nederland, maar je kunt eventueel de uitnodiging doorsturen naar je beleidsmedewerker.

Door wie?
De workshop wordt verzorgd door Eveline Koks en Bente Steenvoort, adviseurs JOGG-aanpak.

Aanmelden?
Schrijf je vóór 24 september in voor de workshop Versterk je netwerk via deze link. Daar kun je ook je collega inschrijven. Mocht je geen Wiki-inlog hebben, dan kun je ook een mail sturen naar trainingen@jogg.nl o.v.v. naam en datum van de training.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de workshop ontvang je een bevestiging en een verzoek dilemma’s / casussen in te dienen op het thema van de workshop. Hoe meer casussen, hoe meer we je op maat kunnen ondersteunen.

Wij hopen je te zien op maandag 1 oktober!

Namens Eveline Koks en Bente Steenvoort

Schrijf je vóór 24 september in voor de workshop Versterk je netwerk via deze link. Daar kun je ook je collega inschrijven. Mocht je geen Wiki-inlog hebben, dan kun je ook een mail sturen naar trainingen@jogg.nl o.v.v. naam en datum van de training.

Deel dit verhaal, kies je platform!