Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De Motocross of Nations, waarin meer dan 40 deelnemende landen met een afvaardiging van hun beste motorcrossrijders strijden om de overwinning, wordt in 2019 in Nederland verreden. Kijk op de website voor informatie en tickets

Zeldzame krachtmeting

De Motocross of Nations, of MXoN, vormt een voor motorcrossfans zeldzame krachtmeting tussen de vers gekroonde kampioenen uit het wereldkampioenschap en de supersterren uit een ander groot motorcrossland, de Verenigde Staten. Sinds 2013 doen er gemiddeld 40 verschillende landen mee met een afvaardiging van elk drie rijders. Frankrijk won de laatste vier MXoN-evenementen. In 2016 eindigde Nederland ten koste van België (vierde) voor het eerst in 15 jaar op het MXoN podium en herhaalde die podiumklassering een jaar later tijdens de MXoN in Engeland. De meest succesvolle landen in de geschiedenis van de MXoN zijn Groot-Brittannië, België en de Verenigde Staten.

De Motocross of Nations is meer dan alleen een spectaculair topsportevenement, de eerste ‘MXoN’ in 15 jaar op Nederlandse bodem wordt ook benut om een maatschappelijke ‘impact’ te genereren. Met ‘LIVE LIKE A PRO’ wordt door coureurs, monteurs, organisatoren en docenten ingespeeld op specifieke doelgroepen ‘jonge motocrossers’ , ‘techniekstudenten’ en ‘bestuurders en overheden’. Middels activiteiten op scholen, bij clubs én tijdens het evenement op het TT Circuit Assen draagt het maatschappelijk programma van de MXoN bij aan een gezonde leefstijl, aantrekkelijk techniekonderwijs en een meer veilige en duurzame motorcross.

Lees meer

Deel dit verhaal, kies je platform!