Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Gemeente Emmen is dit jaar één van de drie host cities van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Heel de week staat Emmen in het teken van sport en bewegen. Uiteraard blijven we in de rest van de provincie niet achter. Drenthe beweegt organiseert voor de tweede keer het lopend vuur door Drenthe.

Zeker nu, in de coronacrisis, is het belang van sport en bewegen voor iedereen bewezen. De fakkel zal dan ook door veel verschillende mensen door de provincie worden gedragen; iedereen doet mee.

In 10 dagen worden de 12 gemeenten aangedaan. Vrijdag avond tijdens de officiële opening in Emmen wordt het vuur ontstoken waarna deze op weg zal gaan naar Coevorden. In etappes van 5 a 6 kilometer wordt de fakkel achtereenvolgens door Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn gedragen. Om op zondag weer terug te keren in Emmen.

Iedere gemeente draagt haar steentje bij en heeft uiteraard ook zelf een mooi programma voor de sportweek in elkaar gezet. Heel Drenthe zal wederom in het teken staan van sport en bewegen voor iedereen. Kijk op drenthe-beweegt.nl/nationale-sportweek-2020 voor meer informatie.

Deel dit verhaal, kies je platform!