Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

a vier eerdere succesvolle toertochten voor handbikers organiseert de Ronde van Drenthe op zaterdag 14 maart 2020 een toertocht die ditmaal, naast de handbikes ook geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

Algemeen – De routes voeren langs authentieke Drentse dorpen en landelijke weggetjes en uiteraard is de vernieuwde VAM-berg in het parcours opgenomen. Als de profs en de deelneemsters aan de Worldcup voor de vrouwen over hetzelfde parcours rijden weet u precies hoe dat voelt! Voor de minder geoefende deelnemer is er een omleidingsroute zonder de beklimming van de VAM-berg.

Afstanden – De start en finish zijn bij het gemeentehuis in Hoogeveen. De verschillende routes met afstanden van plm. 35 en 55 km zijn volledig bepijld en u wordt bij start/finish en onderweg perfect verzorgd. Na afloop ligt er een speciale attentie voor u klaar. Deelname is gratis!

De starttijd van de afstanden is tussen 09.00 – 09.30 uur vanuit het gemeentehuis van Hoogeveen, adres Raadhuisplein 1 in Hoogeveen. Uiterlijk 09:30 dient u gestart te zijn i.v.m. sluiting van de VAM-berg om 13:00 uur. De controle bij de finish sluit om 14:30 uur.

Onderweg zullen stempelposten worden ingericht. Verzorging bij start/finish is geheel gratis. Onderweg langs de route worden er fietsvriendelijke tarieven berekend. Was- en kleedgelegenheid vindt u bij Het Activum, Sportveldenweg 1 in Hoogeveen (Sportpark Bentinckspark).

Aanmelden aangepast fietsen: GRATIS inschrijven via de volgende link: Aanmelding aangepast fietsen

We willen graag dat ook buddy’s (helpers op de fiets) zich inschrijven). Een vrijwillige bijdrage is zeer welkom (gaat naar het goede doel).Voorinschrijvers maken kans op extra prijzen bij de verloting. De opbrengst gaat gedeeltelijk naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. De uitslag van de verloting wordt na afloop van de Ronde van Drenthe, o.a. via de website, bekend gemaakt.

De organisatie van de ‘Toertocht Aangepast Fietsen’ van de Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen, SportDrenthe en Hersenletsel on Tour.

Bekijk hier de flyer

Deel dit verhaal, kies je platform!