Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In deze training wordt aandacht besteed aan:

  • Inzicht in de verschillende persona’s die invloed hebben op het kantinebeleid van de vereniging
  • Plan van Aanpak om aan de slag te gaan met Team:Fit binnen jouw gemeente
  • (Praktische) handvatten om verenigingen te verleiden om aan de slag te gaan met Team:FitInleiding

Inleiding

Eind 2016 heeft JOGG-expert Floor Wijburg een Sociale Marketing onderzoek uitgevoerd onder sportkantines. Het onderzoek heeft ons inzicht gegeven in de verschillende personen (persona’s) die bij een sportvereniging invloed hebben op de sportkantine. Welke behoefte, weerstanden, kansen kom je tegen bij de verschillende persona’s. Kortom de ‘beslissers’, met wie we rekening moeten houden om meer gezonder aanbod binnen sportkantines te creëren. Ook hield het onderzoek rekening met de verschillende fases van gedragsverandering waarin een vereniging kan zitten. De mate van intentie en het gedrag ten aanzien van de Gezonde Sportkantine verschilt sterk per vereniging. Deze verschillende fases van gedrag zorgen voor verschillende behoeften, weerstanden en kansen. Iedere fase kent andere gedragingen en vereist andere “cues to action” om verenigingen naar de volgende fase te brengen.

Inhoud

We gaan graag, vanuit deze kennis, met jou aan de slag om te kijken wie je doelgroep is en wat zij belangrijk vinden als het gaat om Team:Fit. Hoe sluit je aan bij de behoefte van de vereniging? Welke kansen zijn er om de verenigingen te overtuigen en wat is een goede manier om de verenigingen in beweging te krijgen ten aanzien van Team:Fit.

Het is een training waarbij je vooral zelf aan de slag gaat en we de koppeling gaan maken met de praktijk. We staan ook even stil bij de aanpak van Team:Fit. Uiteindelijk kun je na deze training een volgende stap zetten in het bereiken van de sportverenigingen in jouw gemeenten. En weet jij de verenigingen in jouw gemeenten te verleiden om een stap te zetten met Team:Fit.

Voor en door wie?

De Training Sociale Marketing & Team:Fit is bestemd voor JOGG-regisseurs, maar neem vooral ook je collega mee die veel contact heeft met de sportverenigingen in jouw gemeente. Per JOGG-gemeente mogen twee personen deelnemen aan de training. Er geldt een maximum van 20 deelnemers.

De training beslaat één dagdeel en zal verzorgd worden door een Expert Sociale Marketing van de W&I groep.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven (let op: je hebt jogg-wiki inlog gegevens nodig om verder te lezen)

Deel dit verhaal, kies je platform!