Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Dalen , 3 oktober 2019- Op 2 en 3 november is Dalen het toneel van een sprankelend wielerevenement: het Regiokampioenschap Veldrijden voor Noordoost-Nederland gecombineerd met een nationale veldritwedstrijd. Zowel professionele mountainbikers en veldrijders als wielerliefhebbers uit de omgeving zijn welkom bij dit weekend vol festiviteiten.

In de herhaling vanwege groot succes
Twee jaar geleden werd dit kampioenschap voor het eerst in Dalen gehouden. Het event was toen zo’n groot succes, dat er vanuit deelnemers, publiek en ondernemers veelvuldig gevraagd werd of dit geen jaarlijks evenement kon worden. Dat is niet mogelijk, want het kampioenschap wordt afwisselend in Noord-Nederland en Oost-Nederland gehouden. Dit jaar is het noorden weer aan de beurt, en heeft Dalen weer de eer om het evenement te mogen verwelkomen. Het wordt voortvarend aangepakt: dit jaar wordt het een tweedaags evenement!

Wedstrijden voor mountainbikers en veldrijders
Het weekend van 2 en 3 november krijgt een goedgevuld programma. Op zaterdag 2 november is er een laagdrempelige interclub-wedstrijd voor mountainbikers en veldrijders. De wedstrijd is onderdeel van een competitie van Noord-Nederland, maar ook mensen die niet lid zijn van de wielerbond (KNWU) kunnen meedoen via een dagpas. Iedereen die van mountainbiken of veldrijden houdt, wordt uitgenodigd om mee te doen. Inschrijven kan ter plaatse op de dag zelf.

Op zondag 3 november wordt de Nationale Veldrit wedstrijd gehouden. Hieraan kunnen nieuwelingen, junioren, nieuwelingen-meisjes, junior-vrouwen, vrouwen en elite/beloften deelnemen. Dit zijn deelnemers met een wedstrijdlicentie.

Sportief en feestelijk weekend
Het belooft een sportief en spectaculair weekend te worden. Ook voor mensen die zelf niet fietsen is het de moeite waard om te komen kijken. Of om mee te doen, want naast wielerwedstrijden is er nog meer te doen. Zo organiseert hardloopvereniging Codac op zaterdagmiddag ‘Cross door het Bos’. Een laagdrempelige, recreatieve crossloop waaraan jong en oud kan meedoen. Het aantal rondes bepaal je zelf, en je kunt zelfs als estafetteteam meedoen. Inschrijven kan ter plaatse. Ook is er zaterdag Open Podium. Lokale talenten mogen hier muziek maken onder begeleiding van de band Different Faces. Aanmelden kan via Richard Nijstad (richardnijstad@hotmail.com). Op zondag speelt Different Faces zelf de sterren van de hemel!

Veldrijden meer op de kaart zetten
Het doel van de organisatoren is om het veldrijden in Noord-Nederland verder op de kaart te zetten. Dit kampioenschap is de belangrijkste wedstrijd voor deze categorieën in deze regio. Dat het kampioenschap plaatsvindt in Dalen, is extra mooi. Het sluit namelijk perfect aan op de plannen om een Omnibaan te realiseren op sportpark ’t Grootveld in Dalen. De plannen hiervoor zijn al in een vergevorderd stadium. Op dit moment wordt de technische en financiële haalbaarheid getoetst. De gemeente Coevorden is enthousiast over de plannen en verleent alle steun en hulp aan Stichting Omnibaan Dalen, die hier speciaal voor is opgericht.

Wie helpt er mee?

Het wielerevent in Dalen wordt zonder enige vorm van financieel belang georganiseerd. De organisatie zet zich puur uit liefde voor deze tak van de wielersport in om er een fantastisch evenement van te maken. Ze zijn dan ook afhankelijk van sponsoren, subsidies en vrijwilligers. Vanuit het Aanjaagfonds evenementen van de gemeente Coevorden heeft de organisatie een subsidie ontvangen, maar extra hulp is altijd welkom. Vindt u het leuk om te helpen? Financieel of als vrijwilliger tijdens het weekend? Neemt u dan contact op met Sabine Blaauwgeers via: sabineassen@hotmail.com

Alle hulp is welkom, en vele handen maken licht werk!

Deel dit verhaal, kies je platform!