Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Woensdag 26 mei organiseren we een online event met als thema ‘van binnen naar buiten’.

De corona pandemie beheerst ons leven inmiddels al ruim een jaar. We zitten met zijn allen veel binnen, we bewegen (te) weinig en ons sociale (sport)leven ligt bijna volledig stil. We snakken naar het moment dat we ‘van binnen naar buiten’ kunnen en dat er einde komt aan de maatregelen. Op weg naar dat moment organiseren wij een webinar waarbij we stil staan bij de gevolgen van de corona crisis en met u vooruitkijken naar de toekomst. Samen met Erik Scherder, FC Emmen, René Karst en andere betrokkenen kijken we hoe we gaan zorgen dat we meer dan ooit in beweging komen en bedreigingen als corona vol vitaliteit tegemoet treden.

Live schakelen naar Erik Scherder en Amsterdam vanuit het FC Emmen stadion

We komen vanuit het FC Emmen stadion en schakelen even na twaalven live over naar Erik Scherder in Amsterdam. Speciaal voor Drenthe zal hij ruim een uur spreken over het belang van sport en bewegen voor je brein. Hij zal in dat uur vragen beantwoorden die door u zijn ingestuurd en live in de chat gesteld worden. In het opgaveformulier kunt u de vraag insturen, wij zorgen dat alle vragen bij hem terecht komen. Hij zal daar vervolgens een selectie uit maken en deze behandelen in zijn presentatie.

René Karst en FC Emmen vanuit de studio

We zijn te gast aan de Oude Meerdijk in Emmen bij hopelijk volgende week nog steeds trotse eredivisie club FC Emmen. Zij sluiten de middag af met hun verhaal hoe zij betrokken zijn en blijven als betaald voetbal organisatie bij de Drentse samenleving. Dat doen ze onder andere met Naoberschap United. We hebben beweeg- en cultuurcoaches aan tafel, samen met een tennisvereniging, Zij vertellen hun plannen om van binnen naar buiten te kunnen. En we beginnen vanmiddag met een terugblik op de bijdrage van Erik Scherder met René Karst. Hij kan als geen ander vertellen welke impact corona heeft gehad, hij vertelt zijn persoonlijke verhaal. En als afsluiter zal hij natuurlijk voor u zingen!

Derde bijeenkomst in de reeks ‘Waar een wil is…’

Deze bijeenkomst is de derde in de reeks ‘Waar een wil is…’. In 2018 hadden we een nu nog legendarischere editie met Bibian Mentel en Kjelt Nuis. In 2019 mochten we Maarten van der Weijden ontvangen voor zijn bijzondere verhaal. 2020 moesten we noodgedwongen overslaan, nu in 2021 niet live, maar waar een wil is… Dus we kiezen voor een online moment.

De online inschrijving is gesloten, mocht u zich nog graag willen aanmelden om het event bij te wonen stuur dan een mail naar info@drenthe-beweegt.nl.

Deel dit verhaal, kies je platform!