COOP Seiger primeur met bronzen vignet ‘Gezondere Supermarkt’

2021-09-23 08:10:43 | Categorie: Drenthe gezond

Wethouder Joop Brink spreekt trots uit over Coevorder supermarkt

COOP Seiger in Coevorden kreeg maandag 20 september als eerste Drentse supermarkt een bronzen vignet voor ‘Gezondere Supermarkt’ uitgereikt. Martijn Seiger kreeg uit handen van een trotse wethouder van Coevorden, Joop Brink, het vignet uitgereikt. Dit moment is gekozen omdat Coevorden host-city is van de NOC*NSF Nationale Sportweek.

Martijn Seiger supermarkt eigenaar van de COOP Seiger in de wijk Poppenhare vindt het belangrijk om inwoners te helpen bij het maken van de gezonde keuze. Hij kreeg wel diverse vragen of er nu bijvoorbeeld geen bier mee te krijgen was in de supermarkt. Hij gaf aan: “Dat is niet het geval, maar we maken gezonde(re) alternatieve beter zichtbaar. Gezondheid is belangrijk daar helpen we graag bij, maar mensen moeten wel zelf een keuze kunnen maken.”

Wethouder sport en gezondheid in Coevorden Joop Brink is er trots op dat de eerste gezondere supermarkt in Coevorden staat. “Juist deze week is er veel aandacht voor gezonde voeding. Ik ben erg trots op de Coop. Martijn steekt zijn nek uit en dat waardeer ik zeer. Ik hoop dat vele supermarkten in Drenthe dit voorbeeld mogen volgen.”

Martijn Seiger vult aan: “Wij hopen straks als Plus heel Coevorden te kunnen bedienen. Onze teamgeest is vernieuwend. Wij houden bij de verbouwing rekening met gezonder eten en we gaan dan ook voor het gouden vignet. Je moet als maatschappelijke partner de handschoen durven op te pakken.”

De Campagne

Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Een mooi voorbeeld zijn de aanbiedingsmanden bij de kassa. Vaak ligt hier snoepgoed of koekjes in. Juist door deze impulsaankoopplekken gezond in te richten helpen we de klant naar de gezondere keuze. Daarnaast is het de bedoeling dat men in het grote schap de gezonde keuze kan onderscheiden door gebruik te maken van schapkaartjes met de ‘gezondere keuze’. In het chipsvak kunnen die bijvoorbeeld geplaatst worden bij de popcorn. Wil je meer weten of je aanmelden als gezondere super? Dat kan op de website www.gezonderesupers.nl

Drenthe gezond zet zich in voor een omgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien en ouder worden. Samen met de gemeentelijke JOGG regisseurs, Retrospect boekproducties en de supermarkten willen we met deze campagne bijdragen aan dit doel en zorgen voor een omgeving waarin ook makkelijker de gezondere keuze gemaakt kan worden. Met alle gemeente, de provincie, Retrospect en Drenthe gezond dagen we de supermarkten uit om mee te doen aan de campagne.