Drenthe heeft als European Community of Sport 2019 een aantal trotse ambassadeurs

Drenthe is de trotse drager van de titel European Community of Sport 2019 (CoS2019). Deze titel is een kroon op alle activiteiten op sport- en beweeggebied, die er in Drenthe worden georganiseerd. Vaak met de inzet van veel vrijwilligers. Dit is opgemerkt tot over de landsgrenzen heen en daar zijn we enorm trots op.

Onze ambassadeurs stralen dezelfde trots uit; zij geven de community een gezicht en nemen alle Drentse sportliefhebbers mee in dit trotse gevoel. Hieronder stellen zij zich graag aan u voor.

Onze Ambassadeurs

"quote"

Hans Derks

Coördinator Drenthe beweegt

"Vanuit mijn functie Adviseur Sport bij de provincie Drenthe heb ik contact met veel sportorganisaties- & sportvrijwilligers. Het valt me iedere keer weer op dat sport ontzettend veel moois teweegbrengt maar tegelijkertijd valt me op hoe beperkt de sport dit uitdraagt, als ambassadeurs kunnen we hier verandering in brengen. We kunnen nog meer mensen informeren over en daarmee enthousiasmeren voor sport en datgene dat sport in beweging zet."

Dennis Schomaker

Provincie Drenthe

"Er is altijd een manier om jezelf te motiveren om te gaan bewegen. Schrijf en droom erover. Zet het daarna om in werkelijkheid en blijf niet hangen in een droom."

José Reinholdt

Gemeente de Wolden-Hoogeveen

Zelf ambassadeur worden?

Iedereen die de sport in Drenthe een warm hart toedraagt en bij wil dragen aan de community Drenthe European Community of Sport kan ambassadeur worden. Graag zelfs. Wat houdt het ambassadeurschap dan precies in: We hebben u nodig om alle Drenten mee te nemen in het komende sportjaar. De toekomst van de sport in Drenthe start in 2019; dit jaar staat helemaal in het teken van sport, en daarna begint het pas echt. Met uw ambassadeurschap helpt u mee aan het fundament van de sport in Drenthe. Het is volledig vrijwillig, niet geheel vrijblijvend. We vragen van u een kleine inspanning om bij de club te horen. En vooral een groot enthousiasme om deel van de community te zijn. “Wij zijn dé sportregio van Europa, nu en in de toekomst.”

Uw inzet voor het ambassadeurschap

- U kunt onze boodschap overbrengen en u kunt input leveren vanuit uw eigen invalshoek.
- U brengt een positief geluid over CoS2019.
- U vertelt het verhaal van CoS2019 aan uw achterban.
- U heeft aandacht voor de sport in Drenthe en gebruikt uw eigen social media kanalen om dit te delen door de #drenthesportregioeu te gebruiken.
- U brengt 2 nieuwe ambassadeurs aan bij onze community.
- We mogen u benaderen voor quotes, korte interviews, vlogs enz. om te gebruiken in onze communicatie-uitingen
- U levert alvast een foto en quote aan over CoS2019 – voor op de website www.drenthe-beweegt.nl/cos2019

Uw voordelen als ambassadeur

- U bent onderdeel van een netwerk van mensen die zich inzetten voor de sport in Drenthe
- U heeft een (sport)podium om uw sportgeluid te laten horen
- U wordt uitgenodigd voor de bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan CoS2019
- U heeft een voorrechtpositie om uw stem te laten horen aan het programmacomité
- U wordt voorgesteld als één van de ambassadeurs op de speciale webpagina
- U bent met uw speciale pin herkenbaar als ambassadeur