Drenthe vlamt

In het kader van de Nationale Sportweek.

Met een fakkeltocht maken we een ronde door Drenthe en iedereen is welkom aan te sluiten

Zaterdag 21 september start de sportweek in Assen. Janna Booij, wethouder sport van de gemeente Assen, begint dan op stadsbroek met de eerste etappe van de fakkeltocht. Zij zal de fakkel 5 kilometer dragen om hem vervolgens te overhandigen aan de volgende loper. In etappes van 5 kilometer doorkruisen we gehele provincie. Woensdag doen we het VSG Congres in Emmen aan. Zondag 29 september zal Renate Groenewold de fakkel op het TT circuit brengen, waar de Nationale Sportweek afgesloten wordt. De fakkeltocht komt door iedere gemeente en alle inwoners kunnen aansluiten bij de stoet. De starttijden en startplekken zijn te vinden op www.drenthe-beweegt..

Assen is host city van de Nationale Sportweek, Drenthe wil als Community of Sport laten zien dat we samen werken aan het thema sport en bewegen. Iedere gemeente is betrokken en de komende 3 jaar mogen we in Drenthe host zijn van de Nationale Sportweek. Reden genoeg om met het Olympische symbool van een fakkel een tocht door de provincie te maken. De route van 210 kilometer is opgedeeld in etappes van 5 kilometer en verdeeld over de 8 dagen die de Sportweek telt. We nodigen iedereen, jong en oud, sporters en niet sporters, inwoners en bekenden uit om mee te wandelen. Er wordt gestart en gefinisht in Assen, iedere dag kunt u aanhaken bij een of meerdere etappes.

De Route
Zaterdag starten we op Stadsbroek in Assen en lopen we via Zeijerveen (Assen) en Peest (Noordenveld) naar Norg. Zondag starten we in Norg en lopen via Donderen, Tynaarlo en Zuidlaren (Tynaarlo) naar Anloo (Aa en Hunze). Maandag is Anloo startpunt en lopen we via Eext, Gasselte, Drouwen naar Borger (Borger-Odoorn). Dinsdag is een relatief korte dag met 3 etappes door Borger en Odoorn naar Emmen. Woensdag is het VSG congres in Emmen en daar starten we ook de fakkeltocht. Vervolgens lopen we naar Erm, Dalen en via Coevorden naar Dalerpeel (Coevorden). Donderdag starten we in Dalerpeel en lopen de etappes door Nieuwlande, Nieuweroord en Hoogeveen (Hoogeveen), door Zuidwolde en Veeningen naar de Wijk (De Wolden). Vrijdag lopen we van De Wijk naar de Shiphorst, Meppel (Meppel), Ruinerwold, Ruinen, Ansen (De Wolden) en eindigen in Dwingeloo (Westerveld). Zaterdag lopen we van Dwingeloo naar Spier, Wijster, Bruntinge en Orvelte (Midden-Drenthe). Zondag is de laatste dag: we starten in Orvelte en lopen via Zuidveld en Zwiggelte (Midden-Drenthe) terug naar Assen waar Renate Groenewold de fakkel zal overhandigen op het TT Circuit.

Download hier de route in pdf