Drenthe doet mee

/Drenthe doet mee
Drenthe doet mee2018-05-30T10:16:34+00:00

Kick-off tijdens World Cup Para-Cycling Emmen

UCI Para-Cycling Emmen

Heel Drenthe doet mee

Missie: inwoners vinden dichtbij datgene dat ze zoeken

Onze filosofie is dat iedereen (maatschappelijk) mee kan doen, wanneer we uitgaan van de wil bij inwoners. Drenthe doet mee is volledig gericht op het versterken van gezond gedrag van inwoners. We laten professionals zodanig samenwerken dat we op elke vraag, samen met inwoners antwoorden kunnen ontwikkelen. Niets moet, maar wanneer iemand iets wil wordt het ondersteund. Iedere gemeente, misschien wel wijk of dorp, vraagt een eigen aanpak.

Wat doen we
We zorgen dat er in iedere gemeente een lokaal contactpersoon is die een lokaal aanvalsteam heeft dat bestaat uit ongeveer 10 mensen met een centrale rol binnen de gezondheid/sociaal domein/sport en bewegen. Al deze mensen werven 10 aanvallers vanuit de lokale omgeving, zij vormen gezamenlijk het team dat binnen de gemeente inwoners(vragen) signaleert, initieert en stimuleert.

De kick-off van Drenthe doet mee vindt plaats op 6 juli 2018 bij ProEmmen tijdens de World Cup Para-Cycling: met Bibian Mentel, Kjeld Nuis, Henk Jumelet en leerlingen, sporters en inwoners.

Laatste nieuws

Drenthe geeft visitekaartje af als Sportregio

Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, Drenthe gezond, en Geen onderdeel van een categorie - 2018-10-01 18:16:57

ACES enthousiast over Drenthe in de race voor Community of Sports. “We hebben willen laten zien hoe we in Drenthe sport en bewegen inzetten in de maatschappij, dat is gelukt.”, aldus Hans Derks, programma manager Drenthe beweegt.

lees meer

Subsidie ‘Aan de slag met preventie in Drentse gemeenten’ goedgekeurd

Drenthe doet mee en Drenthe gezond - 2018-08-08 07:47:42

De Drentse gemeenten willen steviger inzetten op een integrale aanpak van preventie gericht op de gezondheid van hun inwoners, met de focus op kwetsbare groepen. Hiervoor is een ZonMW Subsidie aangevraagd en verkregen.

lees meer

Meer dan sport…

Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, en Drenthe gezond - 2018-07-16 08:15:20

Tijdens de 29e editie van de Europese conferentie over Operational Research, Euro2018 in Valencia heeft Hans Derks de eerste prijs gewonnen in de categorie Ethics and OR. Hans, programmamanager Drenthe beweegt en manager beleid en strategie bij SportDrenthe presenteerde zijn onderzoek over de veranderende relatie tussen overheid en inwoners en vooral het effect van sport en bewegen op deze transitie.

lees meer

Agenda

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Drenthe doet mee Expertteam

Bekijk dit project