Een gezondere kantine is geen raketwetenschap, maar wel een aanvulling op je assortiment

Lees verder

Heel Drenthe gezond

Drenthe gezond zet zich maximaal in om inwoners zo gezond mogelijk te laten opgroeien en ouder te laten worden. Drenthe Positief Gezond is onze ambitie. We willen de ervaren gezondheid verhogen. Doel: 80% van de Drentse bevolking ervaart zijn of haar gezondheid als (zeer) goed.

Drenthe gezond is het deelprogramma van Drenthe beweegt, waarin we met onze partners verschillende gezondheidsprogramma’s aan elkaar te verbinden en zo het netwerk optimaal gebruiken om gezondheidsachterstanden in Drenthe te verkleinen.

We richten ons op een integrale aanpak, waarbij we focussen op bepaalde vraagstukken die in Drenthe spelen zoals het bereiken van de doelgroepen met een lage sociaal economische status. Samen kunnen we voor een versnelling zorgen. We zetten professionals in hun kracht om de ambitie waar te maken. Dit leidt tot 3 thema’s waar we ons mee bezig houden: ondersteunen van professionals, verbinden van bestaande activiteiten en ontwikkelen en uitvoeren van campagnes.

Partners

De partners in Drenthe gezond zijn: CMO Stamm, GGD Drenthe, JOGG Nederland, IVN Noord, Zorgbelang Drenthe, Gezond In… / Pharos, Kans voor de Veenkoloniën / ZIF, SportDrenthe, Hanzehogeschool, de provincie en gemeenten van Drenthe.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Drenthe gezond

* indicates required

Laatste nieuws

Wat doe jij op Wereldgezondsheidsdag?

Drenthe gezond - 2021-04-07 09:00:23

Afgelopen jaar is het meer dan ooit over gezondheid en een gezonde leefstijl gegaan. De corona pandemie heeft enorme impact op de gezondheid en laat ook zien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Vandaag op Wereldgezondheidsdag is het goed om daar stil bij te staan.

lees meer

De Avond4daagse gaat dóór!

Drenthe gezond - 2021-03-23 08:17:26

Een jaar zonder Avond4daagse is natuurlijk ondenkbaar. Maar we hebben goed nieuws! Met de speciale editie van hét wandelfestijn kunnen we ook dit jaar toch gaan lopen. Doe jij ook mee aan de Avond4daagse – Home Edition?

lees meer

Drenthe gaat door als JOGG-provincie

Drenthe gezond - 2021-03-11 13:47:38

Steeds meer JOGG-gemeenten zien toegevoegde waarde in het regionaal samenwerken aan het gezonder maken van de leefomgeving. Zo ook in de provincie Drenthe, waar samen wordt gewerkt onder de naam Drenthe gezond.

lees meer

Agenda

Zorg dat je klant de weg makkelijker vindt naar de gezondere keuze: wordt gezondere Super

Meer informatie