Een gezondere kantine is geen raketwetenschap, maar wel een aanvulling op je assortiment

Lees verder

Heel Drenthe gezond

Drenthe gezond zet zich maximaal in om inwoners zo gezond mogelijk te laten opgroeien en ouder te laten worden. Drenthe Positief Gezond is onze ambitie. We willen de ervaren gezondheid verhogen. Doel: 80% van de Drentse bevolking ervaart zijn of haar gezondheid als (zeer) goed.

Drenthe gezond is het deelprogramma van Drenthe beweegt, waarin we met onze partners verschillende gezondheidsprogramma’s aan elkaar te verbinden en zo het netwerk optimaal gebruiken om gezondheidsachterstanden in Drenthe te verkleinen.

We richten ons op een integrale aanpak, waarbij we focussen op bepaalde vraagstukken die in Drenthe spelen zoals het bereiken van de doelgroepen met een lage sociaal economische status. Samen kunnen we voor een versnelling zorgen. We zetten professionals in hun kracht om de ambitie waar te maken. Dit leidt tot 3 thema’s waar we ons mee bezig houden: ondersteunen van professionals, verbinden van bestaande activiteiten en ontwikkelen en uitvoeren van campagnes.

Partners

De partners in Drenthe gezond zijn: CMO Stamm, GGD Drenthe, JOGG Nederland, IVN Noord, Zorgbelang Drenthe, Gezond In… / Pharos, Kans voor de Veenkoloniën / ZIF, SportDrenthe, Hanzehogeschool, de provincie en gemeenten van Drenthe.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Drenthe gezond

* indicates required

Laatste nieuws

30 dagen zonder alcohol, durf jij de uitdaging aan…?

Drenthe gezond - 2021-12-13 15:02:12

Misschien heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks of steevast elk weekend alcohol drinkt. Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Of wil je fris aan de lente beginnen? Dan is IkPas iets voor jou!

lees meer

Nieuwe governance Drenthe gezond

Drenthe gezond - 2021-12-13 14:40:32

Drenthe gezond ‘verhuist’ op 1 januari 2022 van SportDrenthe naar CMO Stamm. In de afgelopen 4 jaar is het programma gegroeid naar een zelfstandig programma met een zeer divers netwerk van partners in Drenthe die actief zijn op gezondheidspreventie. Samen willen we meer gezonde levensjaren voor de inwoners van Drenthe en de gezondheidsachterstanden verkleinen. De omvang van Drenthe Gezond die hierbij is ontstaan, reikt inmiddels verder dan sport en bewegen, daarom is ervoor gekozen om het programma bij CMO STAMM onder te brengen.

lees meer

We werken nu met een aparte kindermenukaart

Drenthe gezond - 2021-12-06 15:02:22

Loraine van der Burg zag in het sportblad vorig jaar de aankondiging staan voor Kindermenu 2.0. Ze zag meteen mogelijkheden voor het restaurant van haar schoonfamilie. “Restaurant Hofsteenge in Grolloo is van mijn schoonvader en het is de bedoeling dat mijn vriend het straks overneemt. Wij hebben een zoontje en eten vaak in het restaurant, ik vind het dan erg fijn dat hij ook gezond kan eten.

lees meer

Agenda

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Zorg dat je klant de weg makkelijker vindt naar de gezondere keuze: wordt gezondere Super

Meer informatie