Een gezondere kantine is geen raketwetenschap, maar wel een aanvulling op je assortiment

Lees verder

Heel Drenthe gezond

Drenthe gezond zet zich maximaal in om inwoners zo gezond mogelijk te laten opgroeien en ouder te laten worden. Drenthe Positief Gezond is onze ambitie. We willen de ervaren gezondheid verhogen. Doel: 80% van de Drentse bevolking ervaart zijn of haar gezondheid als (zeer) goed.

Drenthe gezond is het deelprogramma van Drenthe beweegt, waarin we met onze partners verschillende gezondheidsprogramma’s aan elkaar te verbinden en zo het netwerk optimaal gebruiken om gezondheidsachterstanden in Drenthe te verkleinen.

We richten ons op een integrale aanpak, waarbij we focussen op bepaalde vraagstukken die in Drenthe spelen zoals het bereiken van de doelgroepen met een lage sociaal economische status. Samen kunnen we voor een versnelling zorgen. We zetten professionals in hun kracht om de ambitie waar te maken. Dit leidt tot 3 thema’s waar we ons mee bezig houden: ondersteunen van professionals, verbinden van bestaande activiteiten en ontwikkelen en uitvoeren van campagnes.

Partners

De partners in Drenthe gezond zijn: CMO Stamm, GGD Drenthe, JOGG Nederland, IVN Noord, Zorgbelang Drenthe, Gezond In… / Pharos, Kans voor de Veenkoloniën / ZIF, Hanzehogeschool, de provincie en gemeenten van Drenthe.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Drenthe gezond

* indicates required

Laatste nieuws

Begint het nieuwe decennium op 1 januari 2021?

Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, en Drenthe gezond - 2020-09-30 19:29:05

In ieder geval is dit de startdatum voor nieuw regionaal sport en gezondheidsbeleid, waar onder andere de Drentse overheden mee bezig zijn. Drenthe beweegt zal daar een onderdeel van zijn. We schatten in, dat we dan in de eindfase van de Corona-maatregelen zitten en echt wel vooruit gaan kijken.

lees meer

“Je voelt je een ander mens als je gesport hebt.”

Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, en Drenthe gezond - 2020-09-24 06:54:27

Vrijdag 18 september was Bruno Bruins, voormalig minister voor medische zorg en sport, aanwezig bij de opening van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Emmen. Hij sprak met presentatrice Marijn de Vries over de toekomst en het belang van sport.

lees meer

Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober

Drenthe gezond - 2020-09-17 11:47:39

GGD Drenthe en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) doen ook dit jaar weer mee aan de landelijke campagne Stoptober. Samen met partners in de regio stimuleren de GGD en VNN rokers om in oktober 28 dagen niet te roken.

lees meer

Agenda

  • Motiveer je client naar een gezonde leefstijl

    Ben jij op zoek naar praktische handvatten hoe jij je cliënten kan motiveren tot een gezonde leefstijl? Neem dan deel aan deze online workshop voor ambulant begeleiders. Je gaat in kleine groepjes ze...

    5 november 19:00 - 21:00

Zorg dat je klant de weg makkelijker vindt naar de gezondere keuze: wordt gezondere Super

Meer informatie