Een gezondere kantine is geen raketwetenschap, maar wel een aanvulling op je assortiment

Lees verder

Heel Drenthe gezond

Drenthe gezond zet zich maximaal in om inwoners zo gezond mogelijk te laten opgroeien en ouder te laten worden. Drenthe Positief Gezond is onze ambitie. We willen de ervaren gezondheid verhogen. Doel: 80% van de Drentse bevolking ervaart zijn of haar gezondheid als (zeer) goed.

Drenthe gezond is het deelprogramma van Drenthe beweegt, waarin we met onze partners verschillende gezondheidsprogramma’s aan elkaar te verbinden en zo het netwerk optimaal gebruiken om gezondheidsachterstanden in Drenthe te verkleinen.

We richten ons op een integrale aanpak, waarbij we focussen op bepaalde vraagstukken die in Drenthe spelen zoals het bereiken van de doelgroepen met een lage sociaal economische status. Samen kunnen we voor een versnelling zorgen. We zetten professionals in hun kracht om de ambitie waar te maken. Dit leidt tot 3 thema’s waar we ons mee bezig houden: ondersteunen van professionals, verbinden van bestaande activiteiten en ontwikkelen en uitvoeren van campagnes.

Partners

De partners in Drenthe gezond zijn: CMO Stamm, GGD Drenthe, JOGG Nederland, IVN Noord, Zorgbelang Drenthe, Gezond In… / Pharos, Kans voor de Veenkoloniën / ZIF, SportDrenthe, Hanzehogeschool, de provincie en gemeenten van Drenthe.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Drenthe gezond

* indicates required

Laatste nieuws

Smaaklessen voor Drentse scholen

Drenthe gezond - 2020-11-02 09:58:21

Smaaklessen is hét lespakket over eten voor de basisschool, waarbij de leerkracht vooral vragen stelt. De leerlingen komen op het antwoord door zelf te proeven en te ervaren. Zo leren ze spelenderwijs alles over hun eten en gezonde en duurzame voedselkeuzes.

lees meer

Oké-vignet voor restaurants Kindermenu 2.0

Drenthe gezond - 2020-11-02 09:56:04

Kindermenu 2.0 staat voor gezond en lekker uit eten. De gerechten bevatten veel groenten en andere verse producten, zijn kleurrijk en het liefst met producten van het seizoen en uit de regio bereid. Voor wie extra onderscheidend wil zijn, is er het Oké-vignet te behalen.

lees meer

Begint het nieuwe decennium op 1 januari 2021?

Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, en Drenthe gezond - 2020-09-30 19:29:05

In ieder geval is dit de startdatum voor nieuw regionaal sport en gezondheidsbeleid, waar onder andere de Drentse overheden mee bezig zijn. Drenthe beweegt zal daar een onderdeel van zijn. We schatten in, dat we dan in de eindfase van de Corona-maatregelen zitten en echt wel vooruit gaan kijken.

lees meer

Agenda

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Zorg dat je klant de weg makkelijker vindt naar de gezondere keuze: wordt gezondere Super

Meer informatie