Op naar de onvoorspelbare toekomst

Misschien was afgelopen zomer wel de meest bijzondere zomer in jaren. Allerlei (sportieve) evenementen en activiteiten gingen helaas niet door. Jeugd en jongeren zochten andere manieren om leuke dingen te doen en de focus lag ongewild meer op plezier vanuit huis. Deze nieuwe werkelijkheid, laat zien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. In talloze onderzoeken laten virologen en andere experts zien dat mensen met leefstijl gerelateerde problemen, zoals bijvoorbeeld overgewicht, veel vatbaarder zijn voor het virus. En inmiddels wordt zelfs zichtbaar dat veel jeugd kampt met problemen door de corona-crisis. Zo is het aantal jongeren dat een eetprobleem ontwikkelt toegenomen. Het begrip corona kilo’s hoorde ik links en rechts voorbij komen van mensen die het sporten in de zomer weer oppakten. Het is dan ook belangrijker dan ooit om in te zetten op een gezonde leefstijl.

Ondanks dat het virus weer oplaait gaan de scholen in Drenthe gelukkig ‘gewoon’ weer van start. Daarom kijken we in deze nieuwsbrief vooruit en vinden jullie informatie over verschillende subsidies die aangevraagd kunnen worden en actuele projecten waar scholen zich voor kunnen aanmelden. Stuur deze informatie vooral door naar jullie relevante contactpersonen. Vanuit Drenthe gezond gaan we de campagne 100 Gezondere Supers weer opstarten. Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Zo hopen we meer mensen te verleiden naar een gezonder alternatief. Kijk hier voor meer informatie.

Vanaf september starten er ook weer verschillende bijeenkomsten en trainingen, weliswaar in aangepaste vorm. Kijk in de agenda voor de mogelijkheden en om je in te schrijven.

Dorien van de Kant
Coördinator Drenthe gezond