“Je voelt je een ander mens als je gesport hebt.”

2020-09-24 06:54:27 | Categorie: Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, en Drenthe gezond

Bruno Bruins; “Het budget voor sport moet echt verder omhoog in Nederland.”

Vrijdag 18 september was Bruno Bruins, voormalig minister voor medische zorg en sport, aanwezig bij de opening van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Emmen. Hij sprak met presentatrice Marijn de Vries over de toekomst en het belang van sport. In Drenthe zijn sportakkoorden gesloten niet alleen met sportverenigingen, maar samen met overheden en het bedrijfsleven. Dat maakt dat de sportakkoorden niet alleen over sport gaan, maar ook over mensen samen brengen, eenzaamheid en het goede werk van de buurtsportcoaches. “Ik hoop heel erg dat er de komende jaren budget voor is.”, zegt Bruno Bruins na afloop van de bijeenkomst.
Graag delen wij de video met u waar Bruno Bruins na afloop van de opening zijn mening geeft over het belang van sport en bewegen op maatschappelijk vlak. De video is te zien op het YouTube kanaal van Drenthe beweegt.

Bruno Bruins geeft onder andere aan: “Je voelt je een ander mens als je gesport hebt, het geeft positieve energie. Daarom moet het budget voor sport echt verder omhoog in Nederland.”

NOC*NSW Nationale Sportweek
De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat tien dagen lang ‘sport’ in de etalage zet. Emmen vertaalt dit al jaren in natuurlijk bewegen, sportief bewegen, sport en topsport. Drenthe Beweegt zet zich samen met de Drentse gemeenten in voor sport en bewegen voor iedereen. Het belang van de NOC*NSF Nationale Sportweek is groot. Door de coronacrisis zijn met name jongeren tussen de 12 t/m 18 jaar minder gaan sporten of zelfs gestopt. Door sport voel je je gezonder, fitter, blijer en vrijer! Daarom is het juist zo belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te sporten. Sport doet iets met je!