Kick-off Drenthe doet mee 6 juli 2018

2018-05-14 13:22:49 | Categorie: Drenthe doet mee

De kick-off van Drenthe doet mee vindt plaats op 6 juli 2018 bij ProEmmen tijdens de World Cup Para-Cycling: met Bibian Mentel, Kjeld Nuis, Henk Jumelet en leerlingen, sporters en inwoners.

Achtergrond

Op 1 april 2018 ging Drenthe doet mee van start. Een programma van beide VDG’s met Gezondheid en Welzijn in the lead en met de inzet van Sport en Bewegen. Drenthe doet mee is een aanvalsplan, waarbij de inwoners het uitgangspunt zijn. Na formeren van 12 lokale aanvalsteams en na een centrale aftrap vinden er in elke gemeente activiteiten plaats. Doelstelling is om elke inwoner in Drenthe te betrekken bij hun omgeving. Om het gezonde gedrag te versterken. Niets moet, maar als iemand iets wil gaan we dat ondersteunen

Op 20 september 2017 vond er in de Brinkhof in Norg een drukbezochte thematische ontmoeting plaats tussen twee commissies van de Vereniging Drentse Gemeente (VDG), namelijk Gezondheid en Zorg en Sport en Bewegen. Geïnspireerd door ervaringsverhalen en innovatieve visies ontstaat er een levendige discussie. Met name de keynote spreker Louis Overgoor zorgde voor inspiratie Op het einde van deze discussie schaart het overgrote deel van de aanwezigen zich achter de ambitie ‘In 2020 is Drenthe de gezondste provincie’. Een geschikte indicator is ‘ervaren gezondheid’, zoals de GGD deze structureel meet.

Karel Loohuis, burgemeester van gemeente Hoogeveen en voorzitter van de VDG-commissie Gezondheid en Zorg sluit de bijeenkomst af met de spontane woorden: “Het gaat uiteindelijk om: wordt het merkbaar en zichtbaar wat we met elkaar doen om geluk en gezondheid te bevorderen. Het is daarin onze plicht als bestuurders en ambtelijke organisaties om de vele initiatieven te bundelen en te delen, maar vooral ook om te zorgen dat dit herkenbaar is voor de burger. We hebben daarin een eigen verantwoordelijkheid en moeten aan de bak met onze ambities. Laten we het enthousiasme van vandaag vasthouden en verzilveren!” Het heeft vervolgens even geduurd, maar op 1 april gaan we dan echt starten.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven voor de bijeenkomst ‘Waar een wil is…’