Lopend vuur door Drenthe in Nationale Sportweek

2020-09-10 08:59:56 | Categorie: Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, en Drenthe gezond

Drenthe beweegt is trots dat opnieuw een Drentse stad host city is van de Nationale Sportweek. Dit jaar is Emmen één van de drie steden die de NOC*NSF Nationale Sportweek mag hosten. Van 18 tot en met 27 september staat de gehele stad in het teken van sport en bewegen. Drenthe beweegt zorgt met het lopend vuur wederom voor een Drents tintje aan de Sportweek. Zeker nu, in de coronacrisis, is het belang van sport en bewegen voor iedereen bewezen. De fakkel zal dan ook door veel verschillende mensen door de provincie worden gedragen; iedereen doet mee.

In 10 dagen worden de 12 gemeenten aangedaan. Vrijdag avond tijdens de officiële opening in Emmen wordt het vuur ontstoken waarna deze op weg zal gaan naar Coevorden. In etappes van 5 a 6 kilometer wordt de fakkel achtereenvolgens door Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn gedragen. Om op zondag weer terug te keren in Emmen.

Iedere gemeente draagt haar steentje bij en heeft uiteraard ook zelf een mooi programma voor de sportweek in elkaar gezet. Heel Drenthe zal wederom in het teken staan van sport en bewegen voor iedereen. U bent van harte uitgenodigd om één of meerdere etappes mee te lopen met het lopend vuur en uit de eerste hand de mooie verhalen te horen. Neem hiervoor contact met Marije Joling.

Download de pdf voor een impressie van de route.