Maak de kindermenu’s in restaurants lekker en gezond

//Maak de kindermenu’s in restaurants lekker en gezond

Maak de kindermenu’s in restaurants lekker en gezond

2018-08-08 07:55:10 | Categorie: Drenthe gezond

Kindermenu 2.0

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikadel, kroket, kipnuggets óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! provincie Drenthe, Jong Leren Eten, en Drenthe gezond dagen restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants. De initiatiefnemers van het menu zijn op zoek naar enthousiaste koks en scholen die hun steentje willen bijdragen!

Drentse basisscholen en restaurants dagen we uit om een vernieuwend kindermenu te maken. De startbijeenkomst van deze wedstrijd vindt -tijdens de *Dutch Agri Food Week- plaats op 5 oktober 2018. Dan ontvangen alle deelnemende scholen een digitale toolkit met informatie en inspiratie om de leerlingen op weg te helpen om een gerecht te bedenken. De recepten kunnen tot 11 november 2018 worden aangemeld voor deelname aan de kookwedstrijd. Per gemeente beoordeelt een heuse vakjury –bestaande uit een kok, JOGG-regisseur en een wethouder- de inzendingen. Zij bepalen eind november welk gerecht/menu het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is. Het winnende recept komt op de kaart te staan van het deelnemende restaurant en de schoolklas wint een kookworkshop onder begeleiding van een chef-kok. Alle winnende gerechten van de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek!

Lees hier het volledige persbericht

Bekijk hier de promotiefilm Kindermenu 2.0

2018-10-31T09:53:36+00:00