Drenthe doet mee aan de Nationale Sportweek: Sport doet iets met je

Drenthe beweegt is trots dat Emmen dit jaar Host city is voor de Nationale Sportweek. Wij zorgen met het lopend vuur wederom voor een Drents tintje aan de week: de fakkel wordt door verschillende mensen door de 12 gemeenten gedragen; iedereen doet mee. In 10 dagen worden de 12 gemeenten aangedaan.

Iedere gemeente draagt ook op eigen wijze bij aan de Drentse Sportweek. Op deze pagina staan de verschillende programma’s in de gemeenten beschreven.

Lopend vuur door Drenthe

Vrijdag avond tijdens de officiële opening in Emmen wordt het vuur ontstoken waarna deze op weg zal gaan naar Coevorden. In etappes van 5 a 6 kilometer wordt de fakkel achtereenvolgens door Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn gedragen. Om op zondag weer terug te keren in Emmen.

Download de pdf voor een impressie van de route

Nationale Sportweek Drenthe wordt mogelijk gemaakt door

Het programma in de Drentse gemeenten

Het programma in Host city Emmen

Het programma is terug te vinden op actiefinemmen.nl

Het programma in Borger-Odoorn

Het programma in Westerveld

Samen met sportverenigingen organiseren de beweegcoaches Westerveld kennismakingslessen en clinics. Zo kun je meedoen bij Judovereniging Jigotaoi, Dans & Energie, MTB Havelte, Roots in Nature, Tai-chi Phoenix, SV Dynamiek, Rugbyclub The Big Stones, Volleybalvereniging Wesseling DOK en voetbalvereniging B.E.W.

Het programma in Meppel

Meppel Actief heeft de gehele week allerlei activiteiten om aan mee te doen. Zo kun je meedoen op verschillende dagen aan wijksport in meerdere wijken, is er de beweegtuin voor senioren, organiseren ze een basketbal kennismaking bij Red Giants en kun je dansen en Karate doen bij Easy Active.

Het programma in Tynaarlo

Er is deze maand extra aandacht voor de Nationale Sportweek bij de activiteiten in Tynaarlo

Het programma in Hoogeveen

Er zijn geen extra activiteiten in Hoogeveen deze week. Wel is de gehele maand september sportmaand.

Het programma in De Wolden

Er zijn geen extra activiteiten in De Wolden deze week. Wel is de gehele maand september sportmaand.