Oké-vignet voor restaurants Kindermenu 2.0

2020-11-02 09:56:04 | Categorie: Drenthe gezond

Kindermenu 2.0 staat voor gezond en lekker uit eten. De gerechten bevatten veel groenten en andere verse producten, zijn kleurrijk en het liefst met producten van het seizoen en uit de regio bereid. Voor wie extra onderscheidend wil zijn, is er het Oké-vignet te behalen. Dat is een landelijk keurmerk, van de Stichting Kind en Voeding, dat garant staat voor een gezonde verse maaltijd voor kinderen. Met eventueel kleine aanpassingen in de gerechten zijn de restaurants die deelnemen aan Kindermenu 2.0 klaar voor het Oké-vignet. Het is daarom een kleine moeite om het vignet aan te vragen.

Maar waarom zou je dat doen? Het Oké-vignet heeft landelijke dekking. Deelnemers komen op een overzicht van gezonde restaurants en zijn zo beter vindbaar. En je helpt om gezond en lekker uit eten te bestendigen en verder uit te breiden. Om de restaurants daarbij te adviseren en te helpen, en om ervaringen uit te wisselen tussen de deelnemers, bezoekt een consulent van de stichting Kind en Voeding de restaurants jaarlijks. Zo werken we samen aan gezond en lekker uit eten in heel Nederland.
De entreekosten van het Oké-vignet worden vergoed voor de restaurants die deelnemen aan Kindermenu 2.0; voor het behoud van het vignet en vermelding op de landelijke lijst wordt jaarlijks een kleine bijdrage gevraagd (ongeveer 30 euro).

De criteria op een rijtje:

  • Een gezonde verse maaltijd
  • Producten uit de streek
  • Verantwoord gebruik van vlees en vis, liefst zo puur mogelijk
  • Geen onnodige toevoegingen van suiker, zout of vet
  • Porties zijn afgestemd op kinderen
  • Porties bestaan voor minimaal de helft uit groenten, maximaal een kwart vlees/vis en maximaal een kwart aardappel, pasta, rijst

Met het Oké-vignet kunnen we Kindermenu 2.0 beter borgen en zorgen dat de lekkere en gezonde menu’s niet van de kaart verdwijnen. Mocht je interesse hebben in het Oké-vignet, of vragen hebben over het vignet, dan kun je contact opnemen met Anita van der Noord van Stichting Kind en Voeding, via info@kind-en-voeding.nl