Op de bakfiets door Drenthe in Nationale Sportweek

2021-07-12 07:28:41 | Categorie: Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, en Drenthe gezond

Voor het derde jaar op rij is een Drentse stad host city is van de Nationale Sportweek. Dit jaar is Coevorden één van de drie steden die de NOC*NSF Nationale Sportweek mag hosten. Van 17 tot en met 26 september is de hele gemeente Coevorden het toneel van sport en bewegen. Drenthe beweegt zorgt, samen met de 12 buurtsportcoachteams, voor een spectaculair en afwisselend Drents programma. Met een speciale bakfiets gaan we door de 12 Drentse gemeenten in de Sportweek, waar iedere dag een actief programma zal zijn. De Nationale Sportweek vindt vlak na de zomervakantie plaats, we hopen dat de scholen en de sportverenigingen het (school)jaar zonder maatregelen kunnen beginnen. Samen willen we deze speciale week aangrijpen om na anderhalf jaar corona maatregelen de sport weer op te starten.

Coevorden Host City ‘Weer terug naar de Sport’

Trots is de gemeente Coevorden aan de slag gegaan om een mooi programma neer te zetten in de Nationale Sportweek. Vrijdag 17 september openen ze de week officieel met een gezonde lunch voor genodigden. Op zaterdag 18 september staat de grote opening voor alle inwoners van Coevorden op de agenda: het Sport en beweegfestival ‘Actief in Coevorden’ in het centrum van de stad. Samen met alle organisatoren van de activiteiten in de rest van de week wordt deze dag een programma neergezet om te vieren dat we terug kunnen naar de sport! Er zijn demonstraties en workshops, sporten kunnen worden geprobeerd en geoefend, sportaanbieders stellen zich voor; kortom proeven van de sport in Coevorden. Noteer deze dag vast in uw agenda.

Uit onderzoek van NOC*NSF ‘Zo Sport Nederland’ blijkt dat sportdeelname in coronatijd drastisch is verminderd. Meer dan de helft van de Nederlanders is minder gaan sporten en een groot deel mist de gezelligheid na het sporten. Meer informatie op nocnsf.nl/zo-sport-nederland

Op de bakfiets door Drenthe

Drenthe beweegt organiseert samen met de 12 buurtsportcoach teams een actief en afwisselend programma. De speciale bakfiets maakt een ronde door de 12 gemeenten, start en finish zijn natuurlijk in host city Coevorden. Iedere gemeente zorgt voor een eigen programma dat aansluit bij de programmering in de eigen sportweek. Hou de sites van de gemeenten of buurtsportcoachteams in de gaten voor de actuele informatie. Op drenthe-beweegt.nl zullen we een speciale pagina inrichten na de zomervakantie waar een overzicht te vinden is van de verschillende programma’s in de gemeenten en waar de route van de bakfiets te volgen is.

Heel Drenthe zal wederom in het teken staan van sport en bewegen voor iedereen. U bent van harte uitgenodigd om mee te doen met de activiteiten die in onze gemeenten gepland staan. Of neem een kijkje als de bakfiets bij u in de buurt parkeert.