Op de Drentse bakfiets weer terug naar de sport

2021-09-07 07:50:30 | Categorie: Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, en Drenthe gezond

We zetten sport en bewegen in onze gemeenten letterlijk op het podium in de Nationale Sportweek

Van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september is de NOC*NSF Nationale Sportweek. Coevorden is hostcity en zet deze hele week in het teken van ‘Coevorden, weer terug naar de sport’. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. Dat laten we graag zien door met onze speciale bakfiets deze week alle gemeenten aan te doen. Drenthe beweegt zorgt, samen met de 12 buurtsportcoachteams, voor een spectaculair en afwisselend Drents programma. We nemen u letterlijk mee op de bakfiets door de gemeente en zetten sport en bewegen op het podium.  

De route door de provincie Drenthe

Vrijdag 17 september wordt de NOC*NSF Nationale Sportweek officieel geopend in Coevorden. Wij starten onze tour door de provincie op zaterdag 18 september als de buurtsportcoaches van Hoogeveen als eerste op de bakfiets stappen. Zij nemen u mee naar het Steenberger park: op de fietscrossbaan laten zij u kennis maken met BMX en in het park laten de Citypark Flyers zien wat discgolf inhoudt. ’s Middags neemt De Wolden het stuur over en zij fietsen naar het sportpark in Koekange, waar zowel OldStars korfbal als OldStars voetbal een open training zal houden. Meppel gebruikt de bakfiets als start voor hun sportweek met vele activiteiten met verenigingen.

Maandag beginnen we de week in Westerveld, de bakfiets gaat mee met beweeg- en wandelgroepen senioren en er is aandacht voor het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Midden-Drenthe laat op dinsdag zien wat de buitenruimte te bieden heeft; vers in de tuin, het belang van buitenspelen, rollatorwandelen op de trimbaan en de VAM-berg als podium voor (sport)evenementen. Woensdag is voor de Week van de Sport Assen het moment om de veelzijdigheid van Assen Sportstad te laten zien. Alle verenigingen in Noordenveld die iets doen met OldStars sporten komen donderdag bijeen op het sportveld van KV Noordenveld.

Vrijdag 24 september fietst het buurtsportcoach team van Tynaarlo langs de sport- en beweegplekken in alle dorpen die de gemeente rijk is. Ze eindigen bij de Keet die bij Sporthal de Zwet staat. Zaterdagochtend is het Sportpark in Gasselternijveen het podium van de bakfiets, er worden verschillende activiteiten georganiseerd met aandacht voor JOGG, gezonde kantine en sport inclusief. ’s Middags is de bakfiets in Borger-Odoorn bij de skeeler- en mtbclub. Emmen sluit zondag af met ‘Meedoen is een winnaar!’, waar de focus ligt op natuurlijk en sportief bewegen. De bakfiets staat prominent bij de start- en finish van de Bargerveentrailrun. Coevorden sluit de week in stijl af bij de Golfbaan van DGC de Gelpenberg. Ze kijken terug op de week met ‘Coevorden, terug naar de sport’

Kijk voor meer informatie over de route van de bakfiets en voor de lokale programma’s in de week van de sport op drenthe-beweegt.nl/sportweek