Omschrijving

2019-09-16 09:47:23 | Categorie: Drenthe gezond

De campagne ‘100 gezondere supers’ is bedoeld voor supermarkten die zich maatschappelijk willen inzetten om de omgeving gezonder te maken. Een gezondere supermarkt zorgt ervoor dat de klant makkelijker de gezonde keuze kan vinden en die ook kiest. Het doel is om in 3 jaar 100 gezonde supermarkten in Drenthe te hebben. Zij zijn het voorbeeld voor de rest van Drenthe en Nederland.

Een gezondere supermarkt heeft drie gradaties: brons, zilver en goud. Afhankelijk van de mate waarin de supermarkt aan de criteria van een gezonde supermarkt voldoet krijgen ze een bronzen, zilveren of gouden certificaat uitgereikt. We gaan: Samen voor een Super gezond Drenthe.

Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Een mooi voorbeeld zijn de aanbiedingsmanden bij de kassa, vaak ligt hier snoepgoed of koekjes in, juist door deze impulsaankoopplekken gezond in te richten helpt u de klant naar de gezondere keuze. Daarnaast is het de bedoeling dat men in het grote schap de gezonde keuze kan onderscheiden door gebruik te maken van schapkaartjes met de ‘gezondere keuze’. In het chipsvak kan deze bijvoorbeeld geplaatst worden bij de popcorn.

De campagne is een initiatief van Drenthe gezond in samenwerking met de Provincie Drenthe, de Drentse gemeenten en Retrospect Boekproducties.

Lees meer op: www.gezonderesupers.nl

Direct aanmelden

Contactpersoon

Dorien van de Kant
dvandekant@sportdrenthe.nl

Mail naar Dorien van de Kant