Kindermenu 2.0

/Kindermenu 2.0

Omschrijving

2018-10-08 09:57:14 | Categorie: Dg - Campagnes en Drenthe gezond

Kindermenu 2.0

Samen aan de slag voor gezonder uiteten

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikadel, kroket, kipnuggets óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! provincie Drenthe, Jong Leren Eten, en Drenthe gezond dagen restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants. De initiatiefnemers van het menu zijn op zoek naar enthousiaste koks en scholen die hun steentje willen bijdragen!

 

Lekker, regionaal en gezond

De startbijeenkomst van deze wedstrijd vond -tijdens de *Dutch Agri Food Week- plaats op 5 oktober 2018. De Drentse basisscholen hebben een digitale toolkit ontvangen met informatie en inspiratie om de leerlingen op weg te helpen om een gerecht te bedenken. De recepten kunnen tot 11 november a.s. worden aangemeld voor deelname aan de kookwedstrijd. Per gemeente beoordeelt een heuse vakjury –bestaande uit een kok, JOGG-regisseur en een wethouder- de inzendingen. Zij bepalen eind november welk gerecht/menu het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is. Het winnende recept komt op de kaart te staan van het deelnemende restaurant en de schoolklas wint een kookworkshop onder begeleiding van een chef-kok. Alle winnende gerechten van de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek!
Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): “Gezond voedsel is in Drenthe dichterbij dan je denkt. Verse streekproducten worden steeds populairder. Met het Kindermenu 2.0 willen we scholieren spelenderwijs kennis laten maken met eerlijk voedsel uit de regio. Rechtstreeks van de boer naar het bord! Uniek is dat we ook koks en restaurants betrekken bij het initiatief. Lokaal, lekker en gezond voedsel in restaurants is de toekomst!”

Bekijk hier de promotiefilm Kindermenu 2.0

Contactpersoon

Dorien van de Kant
dvandekant@sportdrenthe.nl

Mail naar Dorien van de Kant

2018-10-31T09:54:56+00:00