Smaaklessen voor Drentse scholen

2020-11-02 09:58:21 | Categorie: Drenthe gezond

Smaaklessen is hét lespakket over eten voor de basisschool, waarbij de leerkracht vooral vragen stelt. De leerlingen komen op het antwoord door zelf te proeven en te ervaren. Zo leren ze spelenderwijs alles over hun eten en gezonde en duurzame voedselkeuzes. School is een goede plek om hierover te leren en ervaringen op te doen. Bij Smaaklessen maken kinderen spelenderwijs kennis met thema’s zoals smaak, consumentenvaardigheden, gezond en duurzaam eten en koken.

Ongeveer 25% van de scholen in Nederland is nog niet bekend met Smaaklessen. En daar willen we graag verandering in brengen.
Om scholen kennis te laten maken met Smaaklessen en met Chef! (het online lesportaal) stelt Team Smaaklessen in samenwerking met Jong Leren Eten Drenthe voor de provincie Drenthe 93 lesmappen kosteloos beschikbaar. Deze lesmappen worden in november verstuurd.

De scholen zijn geselecteerd uit de gegevens en de bestanden van Team Smaaklessen (Wageningen Universiteit). Als je vragen hebt welke scholen in jouw gemeente de map ontvangen neem dan contact op met Karlijn Meijerink, k.meijerink@ivn.nl.