Sportweek Drenthe 2022: Ga je mee naar buiten?

De sportweek Drenthe zal plaatsvinden van 16 t/m 25 september. Daarmee sluiten we aan bij de NOC*NSF Nationale Sportweek. Onze focus in Drenthe is Natuur + Bewegen is Gezond en het Europees Kampioenschap op de Weg 2023.

Wat is er in de gemeenten te doen in de Nationale Sportweek

Speciaal aanbod voor gemeenten vanuit Drenthe beweegt voor de Sportweek Drenthe 2022

We een 2-tal activiteiten ontwikkelt die we kant en klaar aanbieden aan iedere gemeente. We proberen deze activiteiten uiteraard zoveel als mogelijk in de Nationale Sportweek te laten plaatsvinden, bij teveel aanmeldingen gaan we in overleg kijken naar een goede planning.

Aanmelden

Stuur voor 1 september 2022 een mail naar Hans Derks om je als gemeente aan te melden voor 1 of beide activiteiten: hderks@sportdrenthe.nl.

Geef in de mail aan:

  • Of je graag een kennismakingswandeling Gezond Natuurwandelen en/of Crazy 23 wilt organiseren;
  • Op welk moment je dit bij voorkeur wilt organiseren;
  • Voor GNW: met wat voor groep wil je de wandeling gaan doen;
  • Voor Crazy23: voor welke scholen en klassen wil je dit aanbieden.

Op basis van de aanmeldingen wordt een planning gemaakt. We proberen in eerste instantie de midweekse dagen van de Sportweek te vullen voor de activiteiten. Eventueel (met name voor Gezond Natuur Wandelen) een tweede activiteit op dezelfde dag of in de midweek erop volgend. Wij maken na 1 september een schema en komen bij jullie terug.

Gezond natuur wandelen

Kennismaking Gezond Natuur Wandelen

Onder leiding van Tjisse Brookman kunt u een groep wandelaars kennis laten maken met Gezond Natuur Wandelen. Gezond Natuur Wandelen is een laagdrempelige wandelactiviteit, waar iedereen aan mee kan doen. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is welkom. Tijdens deze kennismakingswandeling in de Sportweek wordt een speciale route uitgezet voor een door de gemeente aangegeven groep mensen. De voorbereiding en begeleiding van de wandeling worden verder opgepakt door Tjisse en vrijwilligers van de Stichting Gezond Natuur Wandelen in overleg met de gemeente. Het is mogelijk deze wandeling als startbijeenkomst GNW te laten gelden, zodat het structureel kan worden.

De stichting Gezond Natuur Wandelen is actief in heel Nederland en in Drenthe zijn nu verschillende vaste wekelijkse wandelingen. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. De stichting heeft een brede achterban van organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn huis en minstens één keer per week.

Meer informatie over gezond natuurwandelen vind je hier gezondnatuurwandelen.nl

Aanmelden

Een kennismakingsactiviteit GNW organiseren in jouw gemeente in de Sportweek? Stuur voor 1 september een mail naar Hans Derks hderks@sportdrenthe.nl

Crazy 23

We komen met de bakfiets langs op een school(plein) of andere plek waar bijvoorbeeld een naschoolse activiteit wordt georganiseerd. Onder leiding van een enthousiaste spelleider spelen we het spel Crazy 23 (Het spel is bedoeld voor kinderen van groep 7/8). Met deze activiteit schenken we extra aandacht aan het EK Wielrennen op de weg, dat in 2023 plaatsvindt in Drenthe. Crazy 88 is bekend onder de jeugd, bij deze Crazy 23 variant is het de bedoeling om 23 opdrachten binnen de gestelde tijd uit te voeren. Deze opdrachten worden uitgevoerd met de eigen fiets, om de kinderen ‘in de huid van’ te laten kruipen.

Aanmelden

Crazy 23 organiseren in jouw gemeente in de Sportweek? Stuur voor 1 september een mail naar Hans Derks hderks@sportdrenthe.nl

Zelf meelopen met de Hunzeloop? Klik hier

Opening Sportweek Drenthe

17 september 2022 – Bij de Hunzeloop Zuidlaren

“Kom je mee naar buiten?”

In de Sportweek Drenthe is in iedere gemeente genoeg te doen op sportgebied. Zaterdag 17 september openen we gezamenlijke de Drentse Sportweek tijdens de Hunzeloop in Zuidlaren. Het wandelevent van Drenthe waar wandelaars afstanden kunnen lopen van 5, 10 of 25 km. Dit jaar voor het eerst is het ommetje van 2,5 km toegevoegd! Speciaal voor deelnemers van Meters met Diabetes die hier hun wandelperiode gezamenlijk afsluiten.

Loop je mee? Meer informatie en aanmelden vind je hier

Klik hieronder voor een terugblik op de Nationale Sportweek 2021

Verslag NSW 2021

Klik hieronder voor een terugblik op de Nationale Sportweek 2020

Verslag NSW 2020

Nationale Sportweek 2022 in Drenthe wordt mogelijk gemaakt door