Steenbergerpark in Hoogeveen krijgt prijs van SportDrenthe

2019-06-27 10:04:19 | Categorie: Drenthe beleeft, Drenthe doet mee, Drenthe gezond, en Geen onderdeel van een categorie

Linda Thalen krijgt de prijs van directeur Hans de Lang van SportDrenthe. Foto: Leonora de Vries

Linda Thalens uit Hoogeveen straalt. Zij nam woensdagmiddag de prijs van SportDrenthe in ontvangst als winnaar van het leukste plekje in Drenthe om in te spelen, sporten en bewegen. ,,Met 55% van de stemmen is het Steenbergerpark een terechte winnaar”, stelt directeur Hans de Lang van SportDrenthe. Als Hoogevener zag hij, samen met vele anderen, het park de laatste jaren steeds levendiger worden.

Is het Steenbergerpark dan echt zo leuk? Linda lacht: ,,Ik vind van wel en gezien het aantal stemmen dat we hebben gekregen ben ik niet de enige. Ik denk dat heel Hoogeveen trots is op dit park.”

Heel veel mensen actief in het park

Linda werkt bij kinderboerderij De Beestenbult in het park en is sinds een jaar ook actief voor IVN dat het nabijgelegen Struunhuus beheert. ,,De afgelopen jaren hebben we steeds meer dingen samengedaan, natuurlijk ook met Steenbergerpark Leeft. Sport, spel en bewegen, dat zijn allemaal zaken die terug komen in dit park. Zeker de laatste jaren.”

Ze somt op: ,,De speelnatuur, de discgolfers, skatebaan, de hutten, Bios in het Park, spooktocht, coopertest, bootcampgroep, gedichtenpad, bevrijdingsfestival, picknick in het park en binnenkort komt er ook een fietscrossbaan. Oh, nu vergeet ik vast een heleboel”, zegt ze schuchter. ,,Allerlei groepen mensen, en buurbewoners doen dingen hier, dus ik vond dat het Steenbergerpark zeker in de lijst van 50 leukste plekken in Drenthe thuishoort.”

Filmpje in een uur gemaakt

Met haar kinderen aan de hand maakte zij in een uurtje tal van videobeelden in het park. ,,Het was heel druk die dag dus zo moeilijk was dat niet’, zegt ze bescheiden. Het filmpje zond ze in. Dat het Steenbergerpark door de jury tot de drie finalisten werd gekozen verraste haar wel. ,,Er zijn zo veel leuke plekken in Drenthe.”

Het online stemmen op het Hoogeveense park en de twee andere finalisten (Het Roekpad in Echten en de Baggelhuizerplas in Assen) was reuze spannend. De laatste dag was een nek-aan-nekrace. Op het laatst werd de uitslag dichtgezet, daarmee werd het extra spannend.

Met de prijs (een fotoshoot van de locatie) is Linda Thalen natuurlijk heel blij: ,,We hebben er met alle betrokken organisaties keihard aan gewerkt om van dit park een plek voor iedereen te maken. Dat we deze verkiezing hebben gewonnen is een mooie opsteker!”

Bron: Dagblad van het Noorden