17, 18 en 19 juli 2018, locatie: HIS Assen

9.00 uur tot 16.00 uur, Hanzehogeschool Instituut voor Engineering, Industrieweg 34A

Meld je hier aan

Als buurtsportcoaches, welzijnswerkers, JOGG-regisseurs, GIDS-projectleiders, jeugdverpleegkundigen (zeg maar, de professional) dien je je constant aan te passen aan de ontwikkelingen in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de omschakeling in denken van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag, naar meer gebiedsgericht werken, en naar het schakelen tussen diverse doelgroepen en samenwerken met organisaties uit verschillen de domeinen. Daar heb je een breder palet aan kwaliteit/vaardigheden voor nodig.

Tijdens de Summerschool doe je kennis en vaardigheden op die zorgen dat je als professional in de wijk je doelen beter behaalt en krachtig en efficiënt samenwerkt met andere professionals in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan: gebiedsgericht en preventief werken, effectieve samenwerking als gebied- of wijkteam en kennis over hoe organisaties als JOGG en CMO STAMM concreet vorm geven aan de veranderingen in de maatschappij. Na afloop van de Summerschool heb je nieuwe perspectieven opgedaan om je werk invulling te geven en de eerste stappen gezet om klaar te zijn voor de toekomstige wereld.

Programma

Dag 1: Weet wie je bent, benut je talent!

Kwaliteiten van jezelf en je team ontdekken. Deze koppelen aan het gebiedsgerichte en preventief werken.

Dag 2: Feiten, Fantasie en Focus

Kijken naar je omgeving en hoe je je werk nu vormgeeft, laat je inspireren door een trendwatcher en breng weer focus aan.

Dag 3: Focus in een krachtige omgeving

Deze dag vragen we je een stakeholder mee te nemen en samen een plan uit te stippelen.

Lees meer over het programma per dag

Uiteraard sluiten we af met een uitreiking van je certificaat en een borrel.

Docenten

Coördinatie vanuit de Hanzehogeschool, in samenwerking met praktijkdeskundigen en experts van partnerorganisaties.

Verwachting van deelnemers

3 dagen inzet, een kleine huiswerk opdracht vooraf en het betrekken van een stakeholder op dag 3.

De Summerschool wordt kosteloos aangeboden aan professionals uit Drenthe door Drenthe beweegt, Drenthe doet mee en Drenthe gezond. Er is plek voor maximaal 30 professionals. Professionals buiten de provincie Drenthe zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen welkom tegen een vergoeding, ben je geïnteresseerd dan kun je contact opnemen met Dorien van de Kant.

Meld je hier aan