VAM-burger valt in de smaak tijdens NK Wielrennen

2021-06-22 11:08:13 | Categorie: Drenthe beleeft en Drenthe gezond

Vrijdag 18 juni werd de speciale Drentse VAM-burger gepresenteerd. In de speciale foodtruck ‘Wesseling on wheels’ werd de burger klaargemaakt. Aan Thijs Rondhuis, de organisator van dit NK, de eer om de eerste burger te proeven. Iris Alferink bedacht tijdens haar stage bij de provincie deze speciale burger die bedoeld is om de sport in Drenthe te verbinden aan cultuur. Samen met horeca ondernemers Mark Bergmans van Hotel Wesseling en Bertus Witteveen van Restaurant Diggels werd de echte Drentse VAM-burger ontwikkeld. “Super lekker”, is de eerste reactie van Thijs. Het weekend van het NK op de VAM-berg kunnen bezoekers de burger voor het eerst proeven.

Drenthe is in 2021 gastheer voor zowel het NK Wielrennen op 19 en 20 juni als het EK Veldrijden in november. Beide wedstrijden vinden plaats op de VAM-berg in Wijster. Wielrennen kijken is leuk, maar ervaren nog beter. Daarom zijn er een reeks activiteiten georganiseerd om de wielersport te beleven en te proeven in Drenthe. De VAM-burger is hier een voorbeeld van.

De VAM-burger

“Met de burger willen we sport in Drenthe verbinden met de Drentse cultuur. Ik eet zelf ook graag een hamburger, dus deze keuze was snel gemaakt. Toen iemand riep: ‘dan moet het wel de vamburger worden’ was het concept geboren.”, aldus Iris. Mark Bergmans en Bertus Witteveen vertellen trots over de burger en waarom ze toekomst in het idee zagen. “Als je zoiets doet, moet je er iets speciaals van maken, dat doen we door de pure Drentse producten en het speciale broodje. De kaas, het rundvlees voor de burger en het spek komen allemaal van Drentse ondernemers. Dat maakt het niet alleen heel speciaal, maar ook echt super lekker.” Aldus Mark. Bertus vult aan: “We denken dat we hiermee als Drentse horeca ook echt iet unieks kunnen toevoegen aan de kaart. Iedereen heeft wel een hamburger op het menu, maar door de koppeling te maken met de Drentse producten en onze eigen VAM-berg wordt het iets bijzonders. We hebben prachtige horeca in Drenthe en door samen te werken aan dit soort initiatieven maken we het nog een beetje specialer. De eerste reacties waren heel enthousiast dus deze burger zult u op veel plekken terug vinden op de kaart.”

1x VAM-burger is 1x VAM-berg

Iedereen houdt van lekker eten maar daarbij blijven bewegen is ook belangrijk! Daarom hoort bij de VAM-burger een kleine tegenprestatie. Bij het eten van één VAM-burger hoort één beklimming van de VAM-berg op de fiets. De VAM-berg is 48 meter hoog en heeft een fantastisch uitzicht over de omgeving. Nog een reden op de VAM-berg te beklimmen en te genieten van een VAM-burger! De eerste reacties tijdens het NK wielrennen waren lovend. Meer dan 2.000 broodjes werden geproefd en we zagen vele mensen voor een tweede gaan.