We werken nu met een aparte kindermenukaart

2021-12-06 15:02:22 | Categorie: Drenthe gezond

Loraine van der Burg zag in het sportblad vorig jaar de aankondiging staan voor Kindermenu 2.0. Ze zag meteen mogelijkheden voor het restaurant van haar schoonfamilie. “Restaurant Hofsteenge in Grolloo is van mijn schoonvader en het is de bedoeling dat mijn vriend het straks overneemt. Wij hebben een zoontje en eten vaak in het restaurant, ik vind het dan erg fijn dat hij ook gezond kan eten.

Ik ben vooral betrokken bij alles wat achter de schermen gebeurd in het restaurant, zoals bijvoorbeeld de marketing. Kindermenu 2.0 kwam langs en toen ik dat besprak met de koks waren ook zij direct enthousiast. Zij zijn er mee aan de slag gegaan om het ook werkbaar te maken, want ook tijdens de drukte moet het wel haalbaar zijn voor de keuken. Ze kregen daardoor allerlei ideeën. Zo werken we nu met een speciale kindermenukaart, werken we met andere portiegroottes en proberen we het aantrekkelijk te presenteren voor kinderen. Aardappels bijvoorbeeld in een leuke vorm maken of eens vervangen door zoete aardappel.

We merken dat het echt heel goed ontvangen wordt. Er komen veel gezinnen bij ons. Uit de buurt, maar we hebben in Drenthe natuurlijk ook heel veel toeristen. Ouders willen tijdens een weekendje weg of op vakantie juist ook steeds meer de gezondere keuze voor hun kinderen. Door daar op in te spelen zie je echt dat ze vaker terugkomen en dat is voor een restaurant een grote meerwaarde. Ook kun je met dit project de lokale betrokkenheid vergroten. De basisschool uit Grolloo had ook meegedaan aan de wedstrijd. Ik heb hun recepten opgevraagd en zo staat hun tomatensoep bij ons op de kinderkaart. Het is zo mooi om te zien hoe trots de kinderen zijn als ze hier komen eten en hun eigen recept op de kaart zien staan.

De bietenpannenkoekjes die vorig jaar als winnend recept uit de bus kwam zijn ook een dikke hit. Kinderen vinden het vooral leuk omdat de pannenkoekjes een andere kleur hebben. Maar het zijn ook de meest kritische eters en ze vinden het allemaal lekker.

Voor de komende editie zullen we ook mee jureren en ik hoop dan ook echt dat we de kinderen zelf actief kunnen laten koken en proeven. Daarmee zorg je toch voor de beste beleving en blijft de boodschap van gezond is ook lekker het beste hangen. Voor ons als restaurant is in ieder geval wel duidelijk geworden dat kinderen zelf ook graag eens iets anders eten dan patat.”