Webinar gezonde buurten inspiratiebron voor co-creaties

2021-06-24 11:55:20 | Categorie: Drenthe gezond

In Gezonde Buurten werken kinderen, volwassen én gemeente samen aan het realiseren van een actieve, speelse en natuurlijke buurt. De aanwezigen zijn enorm geïnspireerd geraakt om in co-creatie aan de slag te gaan met Gezonde Buurten.

In Gezonde Buurten werken kinderen, volwassenen én gemeente samen aan het realiseren van actieve, speelse en natuurlijke buurt. Het project Gezonde Buurten is een initiatief van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Tijdens het webinar nam Rutger de Graaf, IVN, ons mee in de aanpak van gezonde buurten en waarom je zal moeten inzetten op een gezonde buurt. De impact van een buurt met natuur en buitenspeel plekken is enorm. Deze infographic laat zien waarop natuur en buitenspelen allemaal impact heeft en toont die aan met talloze (wetenschappelijke) studies. Moet je mensen overtuigen voor meer groen en buitenspelen in een wijk, gebruik dan de infographic.

Een Gezonde Buurt is plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen. Een Gezonde Buurt is een mooie oplossing voor een aantal maatschappelijk ontwikkelingen. Het zorgt ervoor dat de natuur weer een plek in een wijk krijgt. Waar insecten en vlinders te zien zijn. Het daagt kinderen die te weinig bewegen uit om lekker te gaan rennen of fietsen. Ouderen die dreigen te vereenzamen, kunnen er andere ouderen ontmoeten. Het zorgt voor sociale verbinding in een wijk want door de verschillende activiteiten leer je elkaar beter kennen.

Meer informatie op ivn.nl/gezonde-buurten