Het netwerk Drenthe beweegt is ontstaan vanuit de filosofie dat je meer kunt bereiken door samen te werken, de Drentse gemeenten zijn relatief klein en hebben beperkte slagkracht. Men is zich er van bewust dat je alleen met elkaar een vuist kunt maken en meer kunt bereiken dan ieder voor zich.

Drenthe beweegt is de uitkomst van de samenwerking tussen de provincie Drenthe en alle gemeenten, formeel zijn zij opdrachtgevers. Samen met partners uit het werkveld ontstaat de netwerkorganisatie met verbindende kracht, een integrale visie en structuur. De council bestaat uit bestuurlijke vertegenwoordigers van de opdrachtgevers, zij vergroten het draagvlak en de middelen voor het programma. In de regiogroep zijn alle opdrachtgevers ambtelijk en een aantal partners bestuurlijk vertegenwoordigd, zij denken mee over strategie en uitvoering. Het programmabureau, in de persoon van de programmamanager en coördinatoren van deelprogramma’s, houdt zich bezig met de uitvoerende werkzaamheden.

Partners

CMO STAMM, Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Assen, Gemeente Borgen-Odoorn, Gemeente Coevorden, Gemeente De Wolden, Gemeente Emmen, Gemeente Hoogeveen, Gemeente Meppel, Gemeente Midden-Drenthe, Gemeente Noordenveld, Gemeente Tynaarlo, Gemeente Westerveld, GGD Drenthe, SportDrenthe, IVN Noord, Drenthe College, TSN Noord Nederland, VNO*NCW, Provincie Drenthe.

Drenthe beweegt 2013-2016 – Succesverhalen

Drenthe is de sportiefste provincie van Nederland

Drenthe wordt beschouwd als bruisende, actieve provincie

Alle Drentse gemeenten zijn JOGG gemeente

Meer dan 60 gezonde scholen in Drenthe met meer dan 90 vignetten na 1 jaar campagne.

11 gemeenten doen mee met Positief Opgroeien Drenthe (POD) Sport

Lees meer over de geschiedenis van Drenthe beweegt

Drenthe beweegt

Coördinator: Hans Derks

Mail Hans

Drenthe gezond

Coördinator: Dorien van de Kant

Mail Dorien

Drenthe doet mee

Contact: Hans Derks

Mail Hans

Drenthe beleeft

Contact: Hans Derks

Mail Hans