Projectleider ‘Aan de slag met preventie in de Drentse gemeenten’
28 uur per week

Lever jij graag een bijdrage aan een gezonder Drenthe! In Drenthe gaan we gezamenlijk inzetten op een aanpak gericht op preventieve interventies ten behoeve van de gezondheid van de Drentse inwoners. Met de focus op kwetsbare groepen en betrokkenheid van de inwoners. Het huidige preventiebeleid en de interventies zijn versnipperd en nog onvoldoende afgestemd. Er is bij de Drentse gemeenten een gevoel van urgentie ontstaan om hierin met burgers samen in op te trekken.

De 12 Drentse gemeenten, GGD Drenthe, SportDrenthe, het trendbureau CMO STAMM, de Werkplaats Sociaal Domein Noord en de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Noord-Nederland slaan de handen in één en gaan aan de slag met het stimuleren van gezond gedrag. RIVM en Zilveren Kruis denken mee.

We willen de volgende resultaten bereiken:
1. In elk van de 12 deelnemende gemeenten is de lokale gezondheidssituatie en de lokale preventieaanpak in kaart gebracht door middel van gemeentelijke of wijk/gebied gezondheidsprofielen (fase 1 – oktober 2018-oktober 2019);
2. Er is een plan van aanpak opgesteld voor het versterken van integraal gezondheidsbeleid gericht op preventie waarin de 12 gemeenten (al dan niet geclusterd) aan bod komen (fase 1);
3. In de bestaande overlegstructuren en preventienetwerken wordt kennis en ervaring uitgewisseld en van elkaars uitvoeringspraktijk geleerd en regionale en landelijk uitgewisseld (fase 1 en fase 2);
4. Er wordt een Implementatiekoers ingezet volgens het plan van aanpak en we monitoren en borgen (fase 2 – oktober 2019-oktober 2022).

Wat ga je doen?
Je zorgt ervoor dat de resultaten behaald gaan worden waarbij alle deelnemende organisaties hun vooraf afgesproken bijdragen leveren. Je bewaakt het proces hierin en stimuleert dat met effectief overleg er vooral aandacht en inzet is op de uitvoering en inzet op participatie van inwoners.
Je draagt zorg voor een gedragen projectplan en coördineert de acties die voortkomen uit het projectplan waarbij de uitvoering bij de deelnemende organisaties ligt zoals bijvoorbeeld dialoogtafels, het opstellen van de wijk/gebiedsprofielen en de plannen van aanpak per gemeente.
Je sluit zoveel mogelijk aan bij de bestaande netwerkstructuren. Je legt verantwoording af aan de stuurgroep en draagt zorg voor de (tussen) rapportages aan de stuurgroep , gemeenten en ZonMW (subsidieverstrekker). Je bent het aanspreekpunt voor de deelnemers aan het project en andere ketenpartners, onderhoudt de relaties en verbindt betrokken partijen.

Wat vragen wij?
 Je kan vanuit deskundigheid en ervaring een project leiden.
 Je bent in staat om op een dusdanige wijze te coördineren dat anderen ruimte ervaren, initiatief nemen en hun verantwoordelijkheid nemen,
 Je bent een verbinder en samenwerkingsgericht en beweegt je gemakkelijk op zowel bestuurlijk als uitvoeringsniveau.
 Je hebt minimaal HBO + niveau.
 Je bent bestuurlijk- en organisatiesensitief.
 Je bent flexibel, daadkrachtig en gericht op het behalen van de resultaten.
 Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat de deelnemende partijen te enthousiasmeren, te motiveren en aan te spreken,
 Je bent pragmatisch ingesteld en een prima sparringpartner voor alle deelnemende partijen.
 Ervaring met inwonersparticipatie is een pré.

Wat bieden wij?
Je komt in tijdelijke dienst bij GGD Drenthe. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar (fase 1). Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring met een bruto salaris van maximaal € 4.859 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. GGD Drenthe volgt de rechtspositieregeling van de gemeente Assen en kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen en sollicitatie
Wil je meer informatie over het project én de functie dan kun je contact opnemen met Trees Galama, manager GGD Drenthe, telefoonnummer 0592-306300.
Heb je belangstelling? Je sollicitatie en curriculum vitae kun je tot 20 augustus 2018 sturen naar werken@ggddrenthe.nl onder vermelding van vacaturenummer PRO-18-29-Projectleider.
De gesprekken vinden plaats in week 35.

Kijk voor meer informatie over de GGD Drenthe op www.ggddrenthe.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.